Poate ai auzit povesti contradictorii daca sa mananci inainte sau dupa o sedinta de antrenament sau daca sa nu mananci deloc. In timp ce amicii tai se antreneaza pe stomacul gol pentru a reduce din grasimea corporala, tu poti sa stai linistit in timp ce mananci inainte deoarece procedezi exact cum trebuie pentru a obtine si mentine un corp sanatos. Cheia este sa stii cand si ce sa manaci ca sa fie in concordanta cu rutina ta proprie de exercitii fizice.
Instructiuni
Ce iti este necesar
Lapte
Prajituri din fulgi de ovaz
Batoane de cereale
Paste
Faina integrala de grau
Cartofi
Orez fiert
Oua
Linte
Hrana de dinaintea antrenamentului
Pasul 1
Este un principiu gresit inteles ca nu ar trebui sa mananci inainte de antrenament deoarece nu se mai dezvolta muschii si se mentin niveluri ridicate de grasime corporala. Totusi, multi experti sunt de acord ca antrenamentul pe stomacul gol este o strategie gresita si poate cauza mai mult rau decat bine. Aceasta deoarece vei arde caloriile mai eficient inainte de antrenament. Daca mananci hrana ce contine zaharuri simple vei reduce cantitatea de glicogen pe care o folosesti in timpul exercitiilor, ceea ce inseamna ca te vei putea antrena pentru mai mult timp si preveni sistemul imunitar de la a fi compromis.
Pasul 2
Ar trebui sa iti cantaresti mesele dinainte de antrenament astfel incat sa contina circa 50 grame de carbohidrati, intre 5 si 10 grame de proteine si exact 250 calorii Un amestec de carbohidrati simpli si complecsi este cea mai buna combinatie inainte de antrenament, cu accent pe carbohidrati simpli care ard mai repede si sunt disponibili rapid pentru furnizarea de energie. Daca antrenamentul de rezistenta are o pondere mare in antrenamentul tau obisnuit, asigura-te ca mesele tale de dinainte contin cantitati semnificative de lanturi de acizi ramificate cum ar fi laptele. Mentine-te hidratat pe toata perioada exercitiilor. Bea jumatate de litru de apa, suc sau bauturi pentru sportivi cu 2 ore inaintea exercitiilor si apoi inca un litru imediat inainte de antrenament. Bea cantitati mai mici la aproximativ 15 minute in timpul exercitiilor sa ramai hidratat.
Pasul 3
Daca sesiunea de antrenament va dura 90 minute sau mai mult, vei avea nevoie de carbohidrati aditionali cum ar fi suc de fructe diluat sau bauturi pentru sportivi. Pentru activitati de rezistenta indelungata (2 ore sau mai mult), mananca mici gustari bogate in carbohidrati (aproximativ 15-20 grame de carbohidrati) la fiecare 20 minute. Optiuni sanatoase sunt batoanele pentru energie, fructele uscate sau prajiturile din fulgi de ovaz. Acestea vor stopa oboseala si iti vor creste rezistenta.
Pasul 4
Daca faci antrenamente ca sa iti cresti forta musculara atunci dieta ta poate avea nevoie de ajustari. Muschii sunt formati preponderant din apa. Sunt necesare 2500 de calorii in plus pentru a castiga 500 g de muschi, comparative cu 3500 de calorii in exces pentru a depune 500 g de grasime. Desi multi oameni cred ca extraproteinele sunt necesare pentru a castiga masa musculara si intr-adevar corpul tau va folosi mai multe proteine in timpul antrenamentelor cu greutati, dieta noastra este deja destul de bogata in proteine.
Pasul 5
Asadar cat de curand inainte de viitoarea sedinta de antrenament ar trebui sa mananci? Daca iti cresti energia corpului cu o bautura nutritive inainte de antrenament, atunci termin-o intre 45 minute si o ora inainte de exercitii. Daca te hranesti cu mancare solida ar trebui sa mananci intre 90 minute si 2 ore inainte de antrenament. Nu manca nimic in plus mai devreme de acest interval deoarece nu vei fi in forma maxima si probabil vei suferi de crampe in timp ce te antrenezi.
Sfat:
Evita sa te hranesti cu mancare bogata in grasimi inainte de antrenament deoarece sunt greu de digerat si pot cauza ameteala si disconfort in timpul sedintei.
Hey E indicat ca inainte de sport sa mananci cu o ora - o ora si jumatate ceva usor, ca un gratar si o salata. In prima ora dupa ce termini antrenamentul este indicat sa bei doar apa, plata de preferat, cea carbogazoasa te baloneaza. Daca mananci (s-ar putea sa-ti fie foame), exista riscul sa se depuna, ceea ce nu cred ca vrei. De mancat, tot ceva usor. Lapte cu cereale integrale (taratele sunt cele mai bune), branza cu rosii si paine prajita, etc. Spor la antrenament! Fundita?
anonim_4396 întreabă: