Dupa un efort considerabil. e bine sa mananci ceva dulce gen, ciocolata sau Zahar dar poti incerca o baie asa mai fresh si sa faci putina miscare dupa
Buna!
"Un paracetamol/panadol si iti trece..." - iluzii si poate sa dauneze sanatatii
"Dupa un efort considerabil. e bine sa mananci ceva dulce happy gen, ciocolata sau Zahar dar poti incerca o baie asa mai fresh si sa faci putina miscare dupa happy" - fals dintr-un punct de vedere.
Da poti sa iei carbohidrati (nu e acelasi lucru ca zaharul), dar nu din ciocolata sau zahar simplu. Legume/fructe si iesi mai sanatos si nu iti bati joc de munca depusa. Pe deasupra febra musculara se instaleaza abia dupa cateva ore, deci daca mananci ciocolata, efectele nu se simt, deoarece carbohidratii din ciocolata se ard repede (nu rezista si nu se prea depune ca glicogen in muschi) si contin aproape la fel de multe grasimi cat carb.
Calciul, ajuta, din lapte sau iaurturi, vitaminele ajuta, carnitina (supliment alimentar - adesea folosit pentru refacerea energiilor si slabire), bai fierbinti, masaje etc.
Multa bafta!
Salut Tazz4,
Am scris un articol interesant despre febra musculara, ce este, de ce apare, si cum poti sa scapi de ea.
Il gasesti aici:
http://hunkbody.ro/febra-musculara-ce-este-si-cum-scapi-de-ea/
Bună!
Poți inta aici:http://www.gandul.info/sport-miscare/cum-scapam-de-febra-musculara-4752794
Sper că e de folos;)
Un paracetamol/panadol si iti trece si cand nu te mai doare(dupa ce ai luat pastila)fa putin sport.
Dna. profesoara de sport asa ne spunea.
Sunt 2 remedii, dar trebuiesc facute amandoua cand le faci.
1. Puneti picioarele intr-un lighean, vas ceva, cu apa rece si tinele 10 minute.
2. Dupa, fa-ti o frectie pe picioare, cu un aparat (eu am aparat de facut frectie pe picioare), daca nu ai fa-ti frectie cu mana pe picioare.
Si pe urma trage un pui de somn, vei vedea ca dupa ce te trezesti mare parte din durere deja a disparut.
Eu cand fac febra musculara incerc sa fac exercitii care sa-mi contracte acei muschi chiar daca ma dor si apoi durerea te lasa de tot funda
anonim_4396 întreabă:
Cipi1212 întreabă: