Eu la varsta ta m-am apucat de volei! Si acum merg in campionate, e super, merita, incearca, ai varsta ideala pentru asta!
Pai conteaza foarte mult la ce esti talentata/talentat.Eu zic sa incerci toate sporturile si sa vezi care iti place.BTW nu consider ca e prea tarziu sa te apuci de sport.la orice varsta te poti apuca cam de orice sport
Buna,Ariana! Pee.nu stiu daca e tarziu sa te apuci de Volei(trei prietene de ale mele s-au apucat la 11, 12-13 ani). Trebuie si tie sa iti place acel sport.Deci,ai putea Volei, Hamball, Tenis etc.
Buna. In primul rand conteaza cel mai mult sportul pe care ti'ar placea tie cel mai mult sa il practici. E foarte dificil sa practici un sport in care sa nu fi dedicat 100% trup si suflet si sa ai performante. Mai sunt si alti factori foarte importanti, pe care trebuie sa ii ai in vedere. Cum ar fi inaltimea, greutatea, elascititatea corpului tau etc... Daca ar fi sa am ca punct de reper varsta ta, eu ti'as recomanda sa te apuci de handbal, dansuri sau balat. Acum decizia este a ta...dar tine cont de un sigur lucru: de orice sport te'ai apuca, trebuie sa te dedici 100% acelui sport, altfel este foarte greu sa ai performante reale. Bafta multa si s auzim de bine
Buna!
In aceasta privinta, trebuie sa discuti cu un antrenor si un doctor si nu in ultimul rand cu parintii tai. Ai mai avea nevoie de un consilier, care sa nu vorbeasca doar frumos si sa-ti explice la ce riscuri te supui (fizice, psihologice, morale, sociale, financiare etc.).
Sa sti ca nu multe sportive sunt considerate atractive de ex. Mai ales dupa ce sunt pastilate in nestire pentru performanta.
In fine, este o decizie de grup, o decizie la care vei avea mult de luptat pana sa o iei, deci pune mana serios si intereseaza-te, nu visa.
Multa baftuta!