| Miss25JK a întrebat:

Buna TPU.

De curand am luat legatura cu un antrenor online si am cumparat practic de la el o lista cu exercitiile ce trebuie facute. Dupa multe reviewuri, poze cu persoane care au slabit, m-am decis sa slabesc si eu si sa scap de burta, sa mai micsorez coapsele etc. Problema este ca la lista cu ce trebuie sa fac, sunt undeva la 2000 de exercitii pe zi in total, mi-au luat 2 ore sa le fac, dar simt ca este enorm pentru mine, o persoana care nu a facut niciodata sport, sa lucrez si fesierii si abdomenul si bratele si coapsele in aceeasi zi... Ma simt epuizata, inima imi bate mai des decat normal in repaus acum. Ok inteleg ca asa e la inceput dar parca e prea mult, desi i-am spus ca nu am facut niciodata sport (am 29 ani). Voi ce parere aveti? Multumesc

17 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Exercitiile se fac progresiv. Probabil acela nu este antrenor! Faci un fel de exercitii, intr-o cantitate mica si apoi (dupa ce te obisnuiesti cu ele si vezi ca le faci mai usor) maresti numarul de antrenamente. Apoi se fac in diferite variante pentru a activa toate grupele de muschi.

| Violleta2022 a răspuns:

Contacteaza din nou acel antrenor, fiindca odata ce l-ai platit are obligatia sa stea si sa-ti calculeze tie, personal, toate aceste exercitii, adaptandu-le la consitutia si puterea ta.
Parerea noastra nu are de ce sa conteze, fiindca noi nu stim nimic despre tine si nu putem intervenii, sa distrugem ceea ce deja ai primit de la un profesionist.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu exista 2000 de exercitii pe zi ca nu esti masinarie. El probabil doar le-a insirat pe toate iar tu trebuie sa iti selectezi ce este bun pentru tine. Mie imi suna a un tip de antrenament full body care se face de 2-3 maxim 4 ori pe saptamana. Antrenorul asta pe care l-ai platit este atat de profesionist incat nici nu s-a obosit sa iti explice cum si ce iar tu din ce-mi dau seama habar n-ai ce faci acolo. Si eu fac programe de nutritie si antrenament de ani de zile (cu toate ca m-am ocupat in proportie de 90% de masa musculara pentru ca asta se cere mai des) trimite-mi pe privat ce program ti-a dat omul asta si cand am timp, te ajut sa-l conturezi mai bine pe zile de antrenament si exercitii asa cum trebuie.

| Miss25JK explică (pentru siriusblack98):

Multumesc, ti-am trimis mesaj!

| siriusblack98 a răspuns (pentru Miss25JK):

Este ok, ti-am raspuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După o perioadă de sedentarism e normal ca organismul tău să reacționeze așa. Te-ai forțat dintr-o dată prea mult cu exercițiile. Depinde și cum le faci, cât de mult te încordezi, etc.

| SporeBox a răspuns:

Pai depinde pentru ce e antrenamentul. Daca e pentru forta trebuie sa fie greu altfel e degeaba, daca este mai mult cardio si gimnastica e normal sa fie greu pana ti se obisnuieste corpul. Acum depinde si de cat de epuizata te simti. Eu de o luna imi fac exercitiile de forta acasa cu niste gantere si desi nu e mare lucru si nu merg prea departe tot transpir mult si imi bate inima mai tare decat in mod normal. Daca tu simti ca chiar nu mai rezisti dupa antrenament si ca inima nu trebuie sa bata asa cum iti bate atunci ar fi bine sa o lasi mai moale, sa iei pauze mai mari si sa scoti din exercitii daca nu te crezi in stare sa le faci, important e sa nu uiti sa te intorci la ele cand o sa poti. Si eu am fost gras si am reusit sa slabesc 12 kg intr-un an doar mai scazand din portia de mancare si mai tarziu m-am apucat de antrenamentul de forta (la inceput faceam mai mult flotari, abdomene si genoflexiuni). Acum am mai reusit sa slabesc un kilogram mentinandu-mi in general meniul cu care eram obisnuit iar pe langa sportul pe care il faceam am inceput sa mai ies afara cu bicicleta cam 2-3 ore. Oricum ar fi bine sa vorbesti si cu antrenorul tau sa vezi ce zice si poate si cu un medic nutritionist care sa te ajute cu alimentatia.

| ruddy a răspuns:

Ceau. Antrenamentul pe care l-ai primit se numeste full body, ar trebui executat de 2 -3 ori pe saptamana. Cel mai probabil acest antrenor, doar a dat copy paste la antrenament si alimentatie, fara a lua in considerare si alti factori.Pentru a putea slabi placut, trebuie sa iti schimbi obieceurile culinare, si sa introduci treptat miscarea, sportul in viata ta. Daca incepi dintr-o data tare, nu vei putei continua prea mult.

| Miss25JK explică (pentru ruddy):

Obiceiurile culinare da, renuntat la zahar, cartofi, ma rog carbohidrati. Mananc mai multe legume si fructe. Exercitiile ma termina, dar voiam sa stiu si alte pareri

| Cosmin86 a răspuns (pentru Miss25JK):

De ce sa renunti la carbohidrati? Tipul sigur e antrenor?

| Peachdelight a răspuns:

Salut. Așa ți-a spus antrenorul ca trebuie sa faci toate Exercițiile zilnic? Sau sa ți le împarți tu pe grupe? De ex azi lucrezi mai mult brațele mâine picioarele etc. Eu cel puțin așa cred ca ar trebui sa procedezi. O ora pe zi de activitate eu cred ca este suficient încât sa nu te suprasoliciti și mai ales de a rămâne motivata. Începe cu ce ți se pare mai ușor și gradual creste in intensitate. Mult succes

| Miss25JK explică (pentru Peachdelight):

Toate in aceeasi zi... Fesieri, abdomen, coapse, brate.

| Peachdelight a răspuns (pentru Miss25JK):

Mi se pare mult. Pentru ca nu știu cât o sa poți continua așa. Eu mi-as împarți pe grupe, Mușchii au nevoie de refacere.

| VI3 a răspuns:

Salut! E cumva rainz academy?

| LeSuiton a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa nu mai mananci atat de mult.Nu sa te chinui cu aceste exercitii doar ca sa continui sa mananci la fel de mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru LeSuiton):

Fara exercitii, doar din alimentatie, o sa slabeasca si o sa arate urat (fara fund, fara forme, etc.).