Corect se respiră în mod natural, este un proces autonom, nu are nevoie de monitorizare pentru a fi corect. Se poate observa că atunci când depui efort, începăi să gâfăi, să respiri mai adânc sau mai intens, ca să suplinești lipsa de oxigen.
De aceea se recomandă să execuți exerciții aerobice, care provoacă o mărire a ritmului cardiac dar și respirator, ca să te oxigenezi bine. Astfel toate țesuturile se revitalizează.
Mai poți face exerciții de respirație abdominală cu utilizarea diafragmeil ca să mobilizez sistemul limfatic, ceea ce este extraordinar de important.
Dimineața la trezire se recomandă o gimnastică de înviorare însoțită de mai multe respirații adânci și complete, cu golirea și apoi umplerea completă plămânilor.
Dar acestea nu sunt modalități mai corecte de a respira. Sunt modalități de exersare a respirației.
Respiratia abdominala, adica si cu partea de jos a plamanilor, fara sa fim incordati.
Ai dreptate. Pare banal, dar deseori nu se ia în considerare, se uită, n-au idee ce înseamnă oxigenarea proprie a organismului. Dacă stau pe picioare, sunt conștienți, e clar, respiră. Dar, când sunt într-o activitate (mersul pe jos, alergatul, gânditul, cititul, mâncatul, pierderea timpului pe telefon sau alte dispozitive) uită că respiră, și la un moment dat, pentru cateva secunde, au o respirație mai adâncă decât de obicei, iar asta nu se ia în considerare, pentru că... "e respirație, așa se respiră, cum adică nu știu cum să respir?"
Respiratia este un lucru inconstient
chiar daca il constientizezi si respiri "corect" asta o sa fie numai cat te gandesti la asta
corect e sa inspiri cat mai mult, asta inseamna capacitate pulmonara mare, insa sunt exceptii, la karate am invatat sa respir intr-un fel, meditatia te invata sa expiri intr-un fel, lamaze/anti-durere/calmare de atacuri de panica te invata sa respiri intr-un anumit mod, etc.
papatukjatlekjulk întreabă: