Faza proasta e ce nu iti vei pastra nici greutatea asta de 70kg o sa te ingrasi si mai mult o sa urmeze 71 si tot asa,dulciurile,sucurile creaza dependenta ca heroina ele nu aduc nimic benefic organismului deci alegem fructe, legumele, apa plata in locul lor, sportul zilnic desigur lasate de ele ca dai in diabet, tensiune cancer te pandeste moartea
Buna!
In primul rând ce vârsta ai?
Contează foarte mult lucrul acesta pentru a putea știi exact ce ar fi mai ok pentru corpul tău.
Eu am 21 de ani și acum 2 luni aveam 60 kg la 1, 64. Nu eram grasa, eram chiar ok, însă ma simt mai bine acum la 56 kg ale mele.
Ce am făcut? Am renunțat definitiv la prăjeli, sucuri, dulciuri.
Sport minim o ora pe zi, ba alergat pe afara 4-5 km ba sport pe o bicicleta eliptica pe care o am de ceva ani, o setez la gradul de dificultate nivel 4 și stau pe ea și dau o ora încetinuu. Câteodată mai adaug și câteva exerciții dar nu in fiecare zi fiindcă nu mereu am chef.
De asemenea, trebyie sa mentionez ca Acum pot spune ca mai "ciugul" și mai mănânc așa niște pâine, și incerc sa adopt și câteva alimente pe care le am exclus odată cu acest spor alimentar.
Dacă vrei sa vorbim, da-mi mesaj privat, seara frumoasa.
Pai cel mai bine este sa faci cardio! Apuca-te de sala! Mergi pe fiecare zi si alergi 60 minute pe banda si ai sa vezi cat de transpirat ai sa pleci... fleasca la propriu! Si mai usor cu dulciurile...e greu dar trebuie sa le lasi mai moale. Iti mai recomand si dusurile scotiene adica dusuri cu apa rece. Ajuta la o metabolizare mai rapida. Asta inseamna ca slabesti. Bafta si multa sanatate!
Nu e neaparat nevoie sa te lasi de dulciuri. cei drept ele te ingrasa destul de mult. Am avut unele probleme cand era vorba de slabit am incercat multe diete exercitii etc dar degeaba pana cand am un prieten care a slabit destul de mult mi-a recomandat https://bit.ly/2Ynrsgr, eu la inceput nu mi-a placut idea plus ca erau ceva mai scumpe dar cand am vazut rezultatul lui am incecat si eu dupa 2 luni am slabit 20 de kg nu cu mare efort. Eu iti sugerez sa le folosesti daca ai incercat mai multe si nu ti-au iesit, sunt putin mai scumpe dar parerea mea e ca merita
Incearca sa respecti mesele principale : mic dejun, pranz si cina, desigur si cele 2 gustari.
Prima masa sa zic sa o ai de pilda la 8-9 in care bagi 1/2 glucide si 1/2 proteine/lipide.
Glucide:cereale integrale,paine integrala,orez,paste integrale,fructe proaspete/congelate, personal recomand fructele proaspete si sa le eviti pe cele confiate care au foarte mult zahar.
Proteine/lipide:peste,carne slaba(fara piele) -pui, curcan, porc, vita -branzeturi si lactate degresate(kefir, sana, iaurt batut)
Gustarea sa zic undeva pe la un 11.
Pranzul intre 1 si 2 in care imparti in felul urmator: 1/4 glucide, 1/2 legume, 1/2 proteine.
Gustarea a 2-a ar trebui sa fie formata din grasimi sanatoase sa zic 4-5 bucati:nuci/alune/migdale/caju/fistic trebuie neaparat sa fie crude.
Cina sa o ai undeva la 7 maxim 8 in care imparti 1/2 proreine si 1/2 legume semafor(rosu, galben, verde).O sa mergi maxim cu 3 felii de paine pe zi.aLa nevoia de dulce poti consuma 1-2 cubulete de ciocolata neagra cu +75 cacao. Daca ai bagat la cap ce ti-am spus putem trece si la exemple.
Mic Dejun: ex1-
-2 felii paine integrala
-1 ou+albus(oul sa fie neaparat facur sufleu)
-sunca pui/muschi file de porc/praga
-legume sub forma de salata/la cuptor/abur
ex2-
-o cana de lapte
-3 linguri de cereale integrale(simple fara fructe, ciocolata si alte prostii)
-15g de stafide/ 1/2 banana
Gustare1-
-1 fruct- 1 mar/para/banana mica/capsuni(iei masura un castronel mai micut) /fructe de padure proaspete/congelate sau un iaurt mic degresat si o felie de paine integrala.
Ajungem la pranz, aici o sa alegi legume cu 5% glucide.
ex1-
-peste,carne slaba de pui/curcan/porc
-cartofi/orez/paste integrale
ex2-
-2 felii de paine integrala
-1 bol de ciorba cu legume
-carne slaba de pui/porc
-legume cu 5% glucide.
Acum la ora 16 ai gustarea, cu toate ca o sa ma repet dar iti zic; nuci, alune, migdale, caju, fistic 4-5 bucati crude.
Cina sa vina la 19-20:
-peste/ficat de pui la gratar sau copt si legume semafor.
O sa iti spun si cateva principii pentru un stil de viata sanatosa, in marte parte le poti extrage din ce am spus pana acum si tragi tu concluzia.
Mesele trebuie neaparat sa fie la ore regulate (3 mese p+2gustari)
Respecti cantitatile necesare(ti-am spus mai la inceput cum imparti)
Intre mese nu mananci nimic, fara exceptii.
Ziceai ca bei foarte multa apa, limiteaza-te la 2l de apa pe zi si eventual daca doresti 1-2 cani de ceai verde(nu seara ca alunga somnul si te agita)
Nu mai mult de 2 galbenusuri fierte tari pe saptamana.
La gatit ai voie ulei de floarea soarelui, masline sau soia.Personl recomand de masline maxim 1 lingurinta pe zi sau 3-4 pufuri daca folosesti spray si asta doar la salate, carnea se face curat pe gratar.
Presupun ca nu consumi alcool, are destul de multe calorii si te poate trage in jos cu dieta.
Daca bei cafea, ceaiuri, limonada si etc foloseste zaharina sau alte alternative de indulcitori(nu mai mult de 4-5 tablete)
Efort fizic trebuie sa faci dupa fiecare masa principala,cu cat mai mult cu atat mai bine.
O sa iti zic si cate ceva despre ce ai voie si nu,o sa incerc sa iti explic pe scurt.
La carne cam ai habar cum sta treaba,poti sa mai bagi; iepure,vitel,caprioara si peste slab(cod, stiuca, platica, salau, pastrav, file de alaska)
La branza sa fie slaba: cas si urda.
Lapte dulce cu 1.8% grasime, simplu fara fructe si alte inventii.
Paine graham, integrala, mamaliga, fulgi de cereale
Legume cu i.g 5%:
-ai voie foarte multe in cantitatii moderate.
La fructe ai voie asa:mere crete,pere,portocale,kiwi,mandarine,gutui,capsuni,visine,cirese de mai,fragi,zmeura, afine, mure, caise, pepene rosu/galben.
Daca consumi unt, personal recomand pe cel irlandez sau german maxim 5-10g.
Condimente ai voie ce se gaseste in gradina:patrunjel,marar,leustean etc
Lichide apa,ceai de plante si sifon.
Te bag putin si la cele nerecomandate:
Carne grasa nu ai voie,mezeluri grase,organe,peste gras,conserve grase de carne,lapte gras,frisca,branzeturi fermentate(telemea,cascaval,branza topita,branza de burduf).Unt(exceptie face ce ti-am spus) untura,grasime de pasare jumari,supe/ciorbe grase drese cu smantana,salata cu maioneza sau smantana, fructe dulci(prune proaspete sau uscate, struguri, banane, smochine, stafide(exceptie facand cele 15g), curmale.
Si nu in ultimul rand produse de patiserie si cofetarie.
Ceea ce ti-am dat nu este neaparat un regim, ci completeaza in mare parte un stil de viata sanatos. Daca te vei tine de ce ti-am spus si vei baga in cap vei avea rezultate surprinzatoare. Daca ai dubii sau nu ai inteles ceva lasa-mi un pm si iti explic mai amanuntit.
Cu placere
La pranz 1/2+1/2+1/4?
Exemplul 1 si exemplul 2 de mic dejun sunt TOTAL diferite din punct de vedere al macronutrientilor si caloriilor.
Apoi, te-ai complicat atat de mult si te-ai axat pe informatii foarte detaliate si "ne-necesare" (utile, dar nu obligatorii) si ai uitat complet sa mentionezi ESENTIALUL. Deficit caloric unde? Cu ce ai recomandat tu acolo poate sa si ia in greutate la fel de bine.
Si DE CE doar 2 galbenusuri pe saptamana? Iar ne intoarcem la mitul ca ouăle sunt rele?
Efort DUPA masa? Dupa FIECARE masa? Daca prin efort intelegi o plimbare prin parc, ok...dar cand vorbim de un antrenament intens, il faci la cel putin 2 ore dupa o masa bogata sau o ora dupa una mai usoara (si IN NICIUN CAZ de 5 ori intr-o zi). Asta daca nu cumva vrei sa-ti iasa mancarea fix pe unde a intrat.
Iar faza cu mancat obligatoriu la ore fixe, neaparat 3 mese + 2 gustari...mi se pare o prostie restrictiva. Cine poate si vrea sa faca asta, foarte bine, dar pentru restul exista IF si atatea alte variante care pot fi mai potrivite. Sa spui ca TREBUIE neaparat sa fie cum ai zis tu e absurd.
Later edit: Si DE CE sa se limiteze la 2L de apa pe zi daca poate are nevoie de 3-4L de apa pe zi? De unde pana unde limitarea asta aiurea?
Zici ca e copy/paste si dupa o dai cu debitat? Argumenteaza care sunt prostiile, desigur daca stii si n-o iei in bot.
Pe langa ce ti-a zis Anastasia:
- "Cina sa o ai undeva la 7 maxim 8" -> GRESIT, cina o iei cu 3 ore inainte de culcare. Daca te culci la ora 2, cum dracu sa mananci la 7 ultima masa? Eu am slabit 18kg mancand inca 2 mese dupa 8 seara (din cele 5 mese zilnice, nu gustari)
- "Daca bei cafea, ceaiuri, limonada si etc foloseste zaharina sau alte alternative de indulcitori(nu mai mult de 4-5 tablete)", adica chimicale care provoaca cancer, gen aspartam si altele. Mai bine bagi zahar, lapte sau miere, decat MIZERILE ALEA
- "peste gras" apare la NERECOMANDATE, cand e principala sursa sanatoasa de OMEGA 3! Doar un CRETIN l-ar pune la "nerecomandate"