Buna! La sala, in primul rand, nu mai fa asa multe abdomene; abdomenele lucreaza muschii abdominali nu ard grasimea. Avand in vedere varsta ta, fa cat mai mult cardio, adica alergare la banda, pe eliptica pe stepper, bicicleta statica etc. fa macar 30 de minute de miscare zilnic. Tot la sala, poti face circuite pe aparate, cu greutati f mici. Spune-i instructorului ca vrei sa faci circuite, repet cu greutati f mici, scopul este sa iti cresti pulsul. O alta metoda f buna de slabit este sprintul, adica sa alergi cat poti de tare pe o distanta scurta. Ca proba de 50 de m de exemplu. Alergi 50 de m cat de tare poti, te odihnesti 2-3 min, si iar alergi cat de tare poti 50 m. Faci 5-6 astfel de sprinturi. Partea buna este ca le poti face afara, nu in sala.
Si sa sari coarda e o metoda extrem de eficienta de slabit; daca o sari cate 20 de min pe zi o sa simti rezultatele rapid.
Sa renunti la dulciuri, depinde de tine si de vointa ta. Incearca sa urmezi o dieta cu indici glicemici, cauta pe internet, sunt tabele cu alimente, ce are indicele glicemic mic, sub 50, este ok. Daca iti este f pofta de dulce, manca din cand in cand cate putina ciocolata neagra, peste 70%.
Si mai poti face asa: de luni pana sambata te abtii de la dulciuri si orice este prajit, sau paste faionoase. Si duminica mananci ce vrei tu si cat vrei tu. Astfel vei putea rezista mai usor in timpul saptamanii stiind ca va veni o zi in care te vei rasfata.
Important este sa fiiperseverenta, esti mica, ai metabolismul rapid acum, trebuie doar sa nu exagerezi cu mancarea, mai ales dulciuri si prajeli. Si elimina painea pe cat posibil. Fa sport, gaseste un sport care sa iti placa, daca faci acum sport, mai tarziu te vei dezvolta mult mai armonios si iti va fi mai usor sa arati bine. daca nu faci sport cand esti mic mai tarziu vei regreta!
Multa bafta!
Si eu am tot 13 ani, nu cred ca este chiar un motiv de ingrijorare, dar iti sugerez cu draga inima, sa faci cat mai multe abdomene.Nu iti trebuie abonament la sala pentru asta.Si daca faci acasa 30-40 de minute de abdomene pe zi, peste cateva saptamani vei vedea rezultatul.
Multa bafta:*