Întrebare recomandată | JakeXDD a întrebat:

Buna TPU.
Mereu cand alerg la ora de educatie fizica ma doare in partea dreapta, chiar sub torace. De ce? Si cum pot scapa de acele dureri?
Funda.

Răspuns Câştigător
| Ωmega a răspuns:

Te doare din cauza efortului depus. Organismul tau nu e foarte obisnuit cu arderea caloriilor rapid, actiune care decurge din miscare: mers, alergat, exercitii. Incearca sa faci sport si miscare mai ales cat mai des, si in afara orelor de educatie fizica. Daca durerea totusi persista, te sfatuiesc sa merg la medic pentru un consult amanuntit pentru ca daca e sa ai alta afectiune, el iti va da cel mai adecvat tratament.

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Te doare daca ai mancat sau baut apa de curand si tu nu esti invatat cu efortul fizic.

| untu a răspuns:

Fierea(vezica biliara) sau ficatul poate fi o problema, dar rugati medicul scolar sau medicul de familie sa va consulte si o sa va sfatuiasca ce trebuie sa faceti si o sa primiti scutire medicala pentru ora de educatie fizica si sport! Va recomand sa nu va mai alergati pana nu va faceti un tratament!

| CezaraEM a răspuns:

Buna!
Aceeasi problema am avut-o si eu la sport cand alergam, dar ma durea in partea stanga! :-(
S-ar putea ai ceva cu apendicele, du-te la un doctor neaparat!

| dani147 a răspuns:

Poate e din cauza apendicelui. Fa.ti niste analize!

| VaiMie a răspuns:

Si eu mai sufar de acest lucru cand fac un efort fizic prea mare. Cel mai probabil lucru este o alimentatie necorespunzatore, acumulare de gaze in intestine, obstructii sau poate nu esti intr-o forma fizica buna (cum e cazul meu) daca aceste dureri apar doar cand faci efort fizic prelugit sau intens nu ar trebui sa-ti faci griji in schimb ar trebui sa o iei usor in fiecare zi pentru a-ti obisnui corpul. de asemenea incearca sa ai o dieta echilibrata (sucurile carbogazoase si carnea in exes duc la probleme intestinale, dulciurile la fel)

| Silvica2004 a răspuns:

De la splina te doare.Nu poti scapa deoarece este un organ important unde se depoziteaza sange.Asa se intampla cand faci miscare.

| ioanaraia a răspuns:

Una din cauze poate fi ca nu iti controlezi respiratia cum trebuie, incearca atunci cand alergi sa dragi aer pe nas si sa dai afara pe gura.