Eu am facut parasutism vreo 4 ani si a fost absolut magnific.
La primul salt, te duci ca bivolul, ca habar n-ai cum e si nu faci altceva decat sa te rogi sa nu-ti rupi naibii ceva la aterizare.
La salturile urmatoare, vreo 10-15 la numar, iti e destul de frica, dar, totul e mult mai simplu daca iti pastrezi cumpatul.
Nu e cazul sa urli cum iti spunea cineva, ci doar sa faci ceea ce trebuie si ai invatat ca sa ai o aterizare cat mai buna si cat mai aproape de aerodrom.
Singura chestie putin mai neplacuta este smucitura puternica pe care o simti la deschiderea parasutei. In rest...e absolut minunat sa vezi totul de sus, sa stii ca poti stapani parasuta, ca o poti determina sa faca ce vrei tu.
Intr-adevar, iti trebuie putin mai mult curaj decat are un om obisnuit, dar merita fiecare secunda pe care o petreci in aer.
Sentimentul e unul cald si urat mirositor dupa ce ajungi jos . Si de obicei se manifesta in zona pelviana.
Si for the record. A zbura cu 'parasuta' e treaba aia cand te lansezi de pe deal si bate vantul frumos si te poarta cu o anume parapanta!
A sari cu parasuta e treaba aia cand inainte sa sari din avion faci pe tine si apoi urli 2 minute pana ajungi jos.
Cred ca este interesant , dar eu una n-as incerca deoarece imi este frica de inaltime .