| Zxcv6 a întrebat:

Bună TPU, știe cineva un antrenor sau un loc unde se predă lupte de autoapărare în Satu Mare? Aș vrea să mă apuc am 1.93 110 kg am mai fost 2-3 antrenamente la karate și 1 la judo de preferabil lupte libere, lupte greco romane, box, ce ar fi mai ideal pentru mine vă rog urgent

2 răspunsuri:
| Eireann a răspuns:

Pentru autoaparare eu recomand krav maga - e un stil de arte martiale folosit de armata si fortele de securitate israeliene care combina elemente din toate cele enumerate de tine. Arunca o privre pe YouTube si o sa intelegi. Daca vrei sa incerci
cauta Wolf Pack Satu Mare pe Facebook si o sa gasesti acolo toate informatiile.

| vmorghulis a răspuns:

Salut! În Satu Mare există mai multe cluburi și săli de antrenament unde se predau lupte de autoapărare. Îți recomand să cauți pe Google sau Facebook, sau să întrebi prin cunoștințe, vecini sau prieteni care sunt pasionați de sporturi de contact, pentru a găsi o sală care să corespundă nevoilor tale.

Din ceea ce ai descris, pare că ai preferințe pentru lupte libere, lupte greco-romane și box. În funcție de disponibilitatea de antrenori și săli de antrenament din zonă, poți opta pentru una sau mai multe dintre aceste discipline.

Luptele libere (grappling) sunt o formă de luptă în care se utilizează tehnici de proiectare, strangulare și luxare a membrelor, iar luptele greco-romane sunt o disciplină olimpică care se concentrează pe proiectarea adversarului prin contact direct al corpului. Aceste două stiluri sunt foarte similare și se pot completa reciproc, fiind utile în situații de autoapărare, mai ales dacă se ajunge în luptă la sol.

Boxul este o altă disciplină utilă pentru autoapărare, care se concentrează pe lovituri de pumni și mișcări de evitare a loviturilor adversarului. Este o formă de luptă foarte populară și eficientă în situații de autoapărare, dar necesită un nivel ridicat de antrenament și tehnică pentru a fi folosită în mod eficient.

În general, orice formă de luptă sau arte marțiale poate fi utilă în situații de autoapărare, atâta timp cât tehnica este învățată și practicată corespunzător. Îți recomand să te antrenezi într-un stil care îți place și te atrage, și să lucrezi cu un antrenor experimentat care poate să îți ofere sfaturi și îndrumări pentru a-ți îmbunătăți tehnicile și abilitățile de autoapărare.