| Ashe123 a întrebat:

Sunt nou aici pe blog si am avut o problema ieri! Eram 3 baieti si veneam de la o plimbare cu bicicletele! Tin sa mentionez ca stau intr-un cartier, numai de smecheri unde smecheria o gasesti la orice pas!

Dupa ce am terminat plimbarea, ne-am gandit sa mergem acasa pe camp, dar mai incolo, cand am ajuns langa un parculet, erau 4 smecheri de varste de la 14-17 ani, care au iesit in fata noastra si ne-au zis sa ne oprim, sa le dam 2 lei etc!

Partea buna era ca intre acei 4 smecheri, erau 2 care ii cunosteam care au fost cu mine in clasa, etc! Am dat noroc cu ei, etc.

Dupa a inceput scandalul original! In gasca noastra eram eu, varul meu si inca un prieten de al nostru. Eu cu varul meu ii cunosteam pe 2 dintre aceea, dar baiatul care era cu noi nu ii cunostea, si a inceput sa le zica la aia sa i-a mana de pe el, ca cheama politia etc! Intre timp mie si varului meu mi-a fost zis de unul dintre borfasii aia, sa plecam ca 2 sunt beti si nu iese bine! Eu cu varul meu am plecat, ca am zis sa nu ne incaieram, si etc, dar dupa aia cel care a ramas si-a bataie, si noi ne uitam la el cum isi ia picioare in coaste!

Acum intrebarea mea este, credeti ca am procedat corect ca am plecat, mai ales ca am fost atentionati, si l-am lasat pe "amicul nostru acolo"? Partea este ca nici nu am vrut sa ma iau la bataie cu ei, mai ales ca ii cunosteam pe baietii care ne-au oprit, nu pe toti, dar pe cei care stiau sa se bata ii cunosteam!

Tin sa mentionez ca eu sunt un baiat de 16 ani, bine facut, merg la sala de 5-6 luni, deci nu am probleme de fizic, si cred ca as rezista la o lupta corp la corp...
Varul meu la fel, are 17 ani si e tot la fel de bine facut, amandoi mergem la sala! Cel care si-a luat bataie are tot 17 ani!

Partea cu bataia este, ca imi era si putin frica, ca sa nu mi-o iau, sau poate a doua zi sa mi-o iau cand ma prind singur pe strada! VOi ce credeti ca am procedat corect!? Eu sunt in stare sa dau o bucata de pumn, greu ca sa nu se mai ridice acela de jos, dar nu am avut curajul! Vreau sfaturi daca am procedat corect, si cum reusesc sa imi stapanesc frica asta, si sa am curaj la bataie! Vreau cat mai multe sfaturi, daca am procedat corect ca l-am lasat acolo pe "amicul nostru" ( nu este foarte bun prieten, deci nu mi-a fost pe suflet, si cum pot sa inving frica asta

9 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

In primul rand de ce nu ati plecat toti de acolo?
cum sa-ti lasi prietenul si sa te uiti la el cu isi ia bataie? Ce prieten esti tu?

In al 2-lea rand daca ii cunosteai pe doi dintre aceia trebuia sa le spui sa il lase in pace si sa fi plecat toti.

In cazul in care se ajungea la bataie (cum s-a si intamplat) ca si prieten al lui trebuia sa te bagi pentru el. Eu in locul tau nu as mai avea tupeu sa dau ochii cu el dupa asta. Iar daca as fi in locul lui (cel lasat sa-si ia bataie) probabil ca ti-as da tie un pumn in gura cand te-as vedea laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca ii cunosteai pe aia era asa de greu sa le zici si tu sa il lase in pace? in locul celui batut sau chiar in locul tau chemam politia.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Ori placam toti, ori nu pleaca nici unu.
Dupa ce tiai luat primul pumn, iti vine chefu de bataie instant

| Wehes a răspuns:

Cam urat.
Daca ii ''cunoasteai'' pe aia puteai sa le spui foarte simplu sa il lase in pace pe ila ''victima''. Bun sa zicem ca nu-l lasau in pace, simplu, te bagai sa-i desparti, desii am facut si eu chestia asta pe la vreo 14 ani de m-am bagat intre 2 si mi-am luat un pumn in nas de mi l-a spart si direct in salvare am zburat, n-ai ce sa faci. Aplanezi conflictul daca erai cu respectivu batut.

Răspuns utilizator avertizat
| LimonadaBaa a răspuns:

Cum sa procedezi corect ma? Atunci ce prieten ii mai esti tu lui daca-l lasi singur? Ori plecati toti ori stati si va luati bataie sau dati bataie.Nu e asa corect? Si nu emite pretentii sa-ti mai vorbeasca cel pe care l-ai lasat sa isi ia bataie.

| SasukeCS2 a răspuns:

Daca zici ca nu iti este prea bun prieten cred ca ai procedat corect, adica "prea bun" cred ca vrea sa insemne deloc. Asa ziceam si eu la liceu cand ma intreba profa: "Ai invatat mai?", iar eu: "Nu prea", in mintea mea "nu am invatat deloc". Faza cu frica o rezolvi cam asa. Tu te duci la sala de forta, faci muschi, forta dar iti este frica de bataie.
-De sala iti este frica (intrebare retorica)? Nu.
-De ce? Pai pentru ca este un lucru pe care il faci des si te-ai obisnuit cu el. Cu bataia nu esti obisnuit. Trebuie sa te obisnuiesti cu ea, trebuie sa te bati mai des. Te poti bate cu varul tau, sau cu un prieten (le explici ca iti este frica de bataie si va bateti amical, nu ca dusmani). Daca nu te poti bate cu varul tau sau cu un prieten te poti duce la lupte (box, kick-boxing), aici o sa inveti sa te bati. Sa iti mai spun un lucru: faptul ca tu faci sala si esti facut nu te face neaparat un luptator mai bun decat altii. Tu zici ca faci sala de 5-6 luni dar daca intri in ring cu un luptator de box care face box de 5-6 luni te invinge! Acum nu iti zic sa renunti la fitness si sa treci pe sport de contact, pentru ca banuiesc ca tu faci sala ca sa arati bine nu ca sa te poti apara pe strada, dar exercitiile de impingere, ridicare de la sala nu se compara cu antrenamentul la sacul de box, adica un boxer loveste mai tare ca tine, cu toate ca tu ai bratul mai mare.

| zaoo32 a răspuns:

Cica esti bine facut si mergi la sala si tu si varuto si v-a fost frica mai bine ati stat sa vedeti cu prietenul vostru ia bataie cunosc de astea ca voi pe care nu se poate conta mai ales ca ai cunosteati pe aia deci poate nu s-ar fi bagat in fine iti spun ca nu ati facut bine nu stiu ce intelegi uh prin frica nu trebuia sa va bateti doar sa-i luati mai tare jmmecheri astea cum leai zis tu sunt doar gura de ei de obicei daca esti mai dur si ai iei din prima incepe sa le fie frica

| pascumadalinconstantin a răspuns:

Chiar daca nu este un prieten foarte bun nu ati procedat corect fiindca lati lasat acolo sa-si ia bataie.Tu poti sa-ti invingi frica prin un tupeu mai mare!