| Louuder98 a întrebat:

Buna TPU happy
Vreau sa fac exercitii pentru abdomen.
Voi ce ati incercat si a dat rezultate?
Fundita pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| Trebla a răspuns:

Intr-un antrenament e bine sa alegi 2-3 exercitii (1-2 de baza si 1-2 de izolare), care sa lucreze pieptul din unghiuri diferite, completandu-se reciproc pentru o contractie maxima pe toata cursa miscarii.

Flotarile facute in nestire au un impact nesemnificativ asupra dezvoltarii pectoralilor pe termen mediu si lung. Flotarile facute in zilele de pauza sau peste antrenamentul pentru piept sunt contraproductive si gresite.

Pentru cei cu un triceps foarte slab sau cu un control scazut asupra pectoralului se recomanda preobosirea, adica un exercitiu de izolare pentru piept (fluturari orizontal, pec-deck, cabluri) inainte de miscarile de impins.

Dezvoltarea pieptului trebuie sa includa o perioada in care sa acumulezi masa musculara si abia dupa ce aceasta masa este suficient de mare sa te poti concentra pe detalii si zone anume pe care le vrei dezvoltate cu precadere. Un piept bine lucrat este pus in valoare de o postura corecta si de existenta unui abdomen fara "burta".

Grasimea din zona pieptului se reduce prin dieta si antrenamente generale, este inutil sa faci excesiv exercitii pentru piept in speranta ca vei scapa de acele depozite.

Dezvoltarea mameloanelor si a tesutului mamar la barbati se numeste ginecomastie si tine de mediul hormonal (natural, in adolescenta, sau alterat cu chimicale cum ar fi steroizii sau alcoolul), nefiind influentata de exercitiile de culturism ci mult mai mult de alimentatie si modul general de viata. In adolescenta ginecomastia poate fi ceva normal, ea disparand la finalizarea cresterii.

Sunt foarte importante priza (pozitia palmelor), unghiul facut de greutate si corp (sau de corp cu orizontala daca folosim greutati libere), unghiul dintre brat (portiunea dintre umar si cot) si trunchi(coaste). De asemenea, cursa miscarii este foarte importanta, adica pozitia din care pleaca miscarea si cea in care se termina. De exemplu: la fluturarile facute la pec-deck (aparat special pentru pectorali), coatele sunt departate de corp si rezistenta este constanta pana la punctul de contractie maxima (cand, teoretic, coatele se ating). Astfel se lucreaza foarte bine fibrele orizontale ale pectoralului (in special zona sternala). La flotarile la paralele, coatele pleaca din spate (muschiul fiind complet extins) si se opresc atunci cand sunt langa corp(pozitia verticala a corpului). Se lucreaza astfel in principal zona de jos si externa a pieptului. La impinsul inclinat, cu bratele la un unghi de 45 de grade fata de corp si bratele extinse la maxim aducand ganterele deasupra capului se lucreaza portiunea claviculara (pectoralul superior).

Impinsul din orizontal cu bara, desi foarte popular, ofera o cursa redusa a miscarii (bara se opreste pe piept) si doar o contractie partiala a pectoralului (bratele raman relativ departate datorita pozitiei fixe a palmelor pe bara). De asemenea, greutatile prea mari la acest exercitiu (si forma incorecta de executie) duc la antrenamentul deltoidului si tricepsului, in loc sa se stimuleze pectoralul. Riscul de accidentare este si el crescut si inutil.

5 răspunsuri:
| airflow a răspuns:

Abdomene nu?laughing

| MinssBoboc a răspuns:

Abdomene cred. de asta se numesc asa :*winking

| 007cox a răspuns:

In primul rand serii de abdomene in fiecare zi happy