| Alecsutza20 a întrebat:

Buna tuturor cum pot scapa de burta? Sunt slaba dar am ramas un pic cu burta si arat ciudata subtire in picioare tot dar burtica asta ma omoara. Cel mai bun raspuns

19 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Exercitii pentru aceasta zona, gasesti pe Youtube. Cardio in general. In niciun caz abdomene, acestea iti dezvolta muschii abdomenului, dar nu te scapa de burta.
Totodata, ai grija si la alimentatie, fara prajeli, fast-food, patiserie, dulciuri, sucuri din comert si sa mananci putina paine, de preferat neagra sau integrala.
E important si sa bei 2L de apa plata pe zi.

| vocea a răspuns:

Buna stimat utilizator, ca sa scapi de burta ai nevoie de o alimentatie variata si adecvata.
Mananca din fiecare cate ceva dar sa mananci putin si des, bafta.

Răspuns utilizator avertizat
| octav005 a răspuns:

Poti face niste sport, niste abdomene

| nugasescusernameliber a răspuns:

Poti sa faci 1000 de abdomene pe zi, sa ai patratele dar cat timp sunt acoperite de grasime nu se vor vedea niciodata. Din pacate nu se poate slabi numai intr-o singura parte a corpului. Vad si eu multe fete slabe dar cu burta sau cu bratele groase, isi antreneaza tot corpul dar bratele le lasa ca pe cremvursti...
Pentru a elimina grasimea trebuie sa faci cardio, minim de 3 ori/saptamana alearga sau fa aerobic, tae bo, ce-ti place tie, ideea este sa-ti accelerezi metabolismul si sa transpiri. Si alimentatia este 80% deci aici ai mult de munca, incearca sa renunti la zahar, sa reduci putin sarea, sa nu combini carnea si carbohidratii, sa te axezi pe mai multe legume si vezi ce se intampla.

| Hades98 a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Doar la o parte nu sunt de acord cu tine, de ce sa nu combini proteina(carnea) cu carbo?
Daca combini proteina cu carbo sau proteina cu grasimile se absoarbe mai bine proteina, proteina combinata si cu carbo si grasimi, aici nu se absoarbe bine.
Poate vroiai sa spui sa treaca pe dieta low-carbo.
In rest, ce-ai spus mai sus total de acord (y)
Din pacate probabil are vreo 14 ani, n-are interesul, vrea totul sa apara pe moment

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru Hades98):

Cati mai gatesc proteine fara grasimi? Carne fiarta? pana si pe gratar se pune un pic de grasime...eu personal folosesc doar vin cu apa dar cred ca sunt una la 100.
Combinatia de proteine-carbohidrati ingreuneaza digestia, apare balonarea...nu ajuta o burtica deloc. Sa nu mai mentionez ca pana se digera acea masa (3-4 ore), va consuma sigur si alte alimente care trebuie sa astepte la randul lor in stomac.
Eventual inaintea unui antrenament este buna aceasta combinatie. proteinele sunt bune pentru muschi, carbohidratii ii dau energie, insa daca mananca la micul dejun, la pranz si cina paine, cartofi si paste sau orez la fiecare masa, unde le va consuma? se vor depune sub forma de celule adipoase.
Da, low-carb ma refeream dar degeaba dai raspunsuri lungi si detaliate, fiindca, dupa cum spui si tu, posteaza o intrebare si asteapta ca cineva sa le spuna "stai la tv, baga in tine, ia pastila x sau bea ceai de buruieni si slabesti".

Am vazut de exemplu si la pieptul de pui, acea grasime, cat de putina este, unii o las asa si o gatesc, doar pentru a nu pierde 50g de produs sa spun asa.
Eu sincer pieptul de pui/pestele mi-l prepearam cu ulei de masline extra virgin, mai ales pestele, doarece nu ma prea impacam cu el, iar in felul asta ii oferea o aroma de pui, intr-un fel sau altul`, Sincer n-am incercat sa fac in felul asta, vin si apa in loc de ulei de cocos sau masline, o sa incerc zilele viitoare (Y).
Mai bine lasam asa laughing Nu inteleg majoritatea comurile de genul, mai ales daca sunt lungi laughing nici nu se obosesc sa citeasca

Uleiurile astea desi sunt extrem de sanatoase, la temperaturi ridicate devin toxice. Nu stiu tu, dar eu PUI in sange nu pot mancalaughing si-l tin destul de mult pe foc. Deci adio proprietati sanatoase din ulei.
Deci pune in tigaie un pic de apa si un pic de vin(sau bere), adaugi carnea acolo si condimente si o lasi sa se faca. La final poti sa-ti faci un sos din mustar cu putin ulei masline si usturoi - e ca o maioneza, sa nu fie seaca mancarea sau uscata.
Poti incerca si la cuptor, pe hartie de copt, acolo nu trebuie sa adaugi nimic. Si cauta sosuri sanatoase daca iese prea uscat, usturoi cu iaurt degresat, miere cu mustar si putin ulei, zeama de lamaie, etc. Daca se vrea se poate, organismul se educa.

Interesanta chestia cu toxice, daca nu ma insel, faza cu uleiul de masline mi-a mai zis cineva c-ar fi toxic daca nu ma insel, trebuie sa citesc putin sa vad mai bine ce si cum.

PS: Te-ai obosit tu sa citesti, si asta conteaza, la randul tau vei spune altora...si poate vom ajunge si noi sa avem putin cultura legata de nutritie, sa intelegem cum functioneaza alimentele odata ce au fost ingerate si sa adopti un stil de viata, nu o dieta inutila.

Citeste CARTI! Legate de nutritie, de alimentatie, de sistemul digestiv...toate se leaga! Am gasit reguli de alimentatie si intr-o carte despre spiritualitate, de budism. Chiar aseara am vazut un documentar despre imbatranire si zaharul era pe locul 3 in factori.
Este un domeniu extrem de complex, nu ajung articole scrise pe internet, citeste macar 4-5 carti- o carte are o bibliografie inspirata de la zeci de oameni, apoi tragi tu concluzia si decizi cu logica ta.
Dar te vad deschis si doritor de-a stii mai multe, deci sigur vei fi bine, slab si sanatos!

M-am interesat de faza cu uleiul de masline, cica ar fi doar un mit urban faza cu toxinele.

Unde te-ai interesat? pe forumuri? articole scrise in google de oameni ca mine si ca tine? care la final adauga dr.x sau y dar fara o dovada clara? Ti-am spus sa citesti carti, la bibliografia unei carti vezi ca la final sunt cel putin 20 de surse de inspiratie, nu una sau 2.
Am facut multe cursuri de nutritie si crede-ma ca unele lucruri nu mi-au convenit nici mie, refuzam sa cred si-mi cautam scuze.
La fel ca si mierea de albine, se adauga la temperatura camerei, nu in ceaiul foarte fierbinte fiindca isi pierde din proprietati si isi mareste toxicitatea. Intreaba 2-3 apicultori, apoi trage tu concluzia. La asta ma refeream sa cauti 4-5 surse diferite de informatii, ideea cel mai des intalnita e cel mai posibil adevarata.
Asta ar trebui sa stie oricine ca in momentul in care un ulei scoate fum elibereaza radicali liberi, cauta acum cat de "sanatosi" sunt acestia.
Si cum iti ziceam ieri, un pui il ti pe foc mai mult de 15 minute fiindca nu il poti manca in sange deci sa crezi tu ca uleiul acela nu ajunge la flacara la punctul de ardere. de ce nu-l adaugi spre final? sa nu stea pe foc mai mult de 5-10 minute.
Uleiurile de masline, susan, cocos, porumb...au o temperatura mai mica de ardere, uleiurilor de floarea soarelui, de palmier, de rapita le creste un pic temperatura...dar chiar se poate si fara prajeli si adaugat catre final sau in salata folosita ca si garnitura sa te bucuri de toate proprietatile, fiindca oricum o iei si o sucesti prin prajire se pierd din calitatile oricarui aliment!

Am citit si carti in care spuneau ca o jum.de litru de vin pe zi nu dauneaza, crezi ca am crezut? hai un pahar, dar o jum.de litru...
Ca un studiu facut in chile si in marea britanie si in Spania si in patagonia, etc...ca si la pastilele de slabit, vin toate sa zica vai cat o slabit ele cu acele pastile, pai si de ce mai sunt oameni grasi daca pretul e doar de 100 lei?

| Horologer a răspuns:

Salut! Renunta la bauturile acidulate daca e foarte solida burta. Daca e grasime trebuie sa faci exercitii pentru abdomen, sunt multe videoclip-uri pe Youtube trebuie sa dai doar un search. Daca e piele lasata(adica dupa ce ai slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt) trebuie sa folosesti creme pentru ca pielea sa se retraga(se pot face si exercitii). Alta precizarare daca ai pielea lasata, ea se poate retrage in timp(daca esti tanara), se regenereaza straturile.Succes!

| alexander911s a răspuns:

Poţi scăpa de burtică dacă te duci la sală, dacă faci alergări de măcar 30min pe zi, şi încearcă să-ţi echilibrezi alimentaţia.
Ar fii bine să consulţi un dietolog sau un nutriţionist.
Alergările şi adomenele (poţi să le faci şi acasă) te va ajuta foarte mult.
Ciao.

| layla976868 a răspuns:

Buna! Sa stii ca multe fete au problema asta :) Dar se poate rezolva. https://www.youtube.com/watch?v=-xS1ja_3xIA;)

| Iosua_Demian_1998 a răspuns:

Mănâcă mult și stai în pat totă ziua! ™