Daca executi corect miscarile, nu te vei accidenta. Nu ai de ce sa incepi cu 40-50kg decat daca nu stii exercitiile. Atunci e normal sa nu te fortezi pentru ca e posibil sa te accidentezi. Nu iti poti deforma coloana, poate doar daca ai o executie foarte proasta, faci cu greutati mari si nu iti dai seama de asta (dar nu ai cum sa nu iti dai seama, pentru ca te-ar durea).
M-ar durea in timpul executiei?
Cu privire la greutate eu nu stiu miscarile dar pot ridica 70 fara probleme chiar daca nu am mai ridicat pana acum deoarece am practicat alte sporturi. Are ceva daca nu incep cu 40?
Da, te vei accidenta mai rau decat daca ai face cu greutate mai mica. Incearca cu 40-50 pana te obisnuiesti cu miscarea. Adica 1-2 antrenamente.
Ok. Dar daca execut ceva prost cum imi dau seama? Ma doare in timpul executiei sau dupa? Ca vreau sa stiu daca simt o durele sa ma opresc si sa nu ma fortez.
Da, in timpul miscarii, dar posibil sa nu simti neaparat atunci, ci in timp. Atunci e nasol. Daca tii spatele drept, ar trebui sa fie in regula.
Multumesc. Mie mi se pare ciudat sa tin spatele drept deoarece simt ca pun multa presiune pe coloana dar cred ca ar trebui sa incordez si fesierii (de obicei folosesc mai mult bratele). Multumesc pentru sfaturi ^_^!
Multumesc. Cred ca ar trebui sa incordez fesierii mai des deoarece simt ca daca tin spatele drept pun multa presiune pe coloanal(de obicei ma folosesc de brate nu neaparat de picioare).
Sa ai o zi buna ^_^!
tzaka27dec întreabă: