| Madntc a întrebat:

Vreau sa slăbesc dar nu pot să nu mănânc dulciuri, cum să renunț la ele? Seara făceam niște exerciții de pe o aplicație dar nu am mai continuat pentru că pur și simplu nu mă simțeam motivată să le mai fac pentru că nu vedeam rezultate, ceea ce era normal din motiv ce mâncam dulciuri. Nici cu dietele nu mă descurc, de pe la ora 5-6 îmi venea poftă de dulciuri și mâncam tot ce găseam prin casă.laughing Deci, cum să nu mai mănânc dulciuri? Cum să fiu motivată să continui ce încep?
Ce dietă îmi recomandați?

17 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cântărește-te zilnic, fă un grafic cu evoluția rezultatelor și afișează-l la vedere pentru tine și familia ta. Dacă nici asta nu te motivează...

| Sn4k3 a răspuns:

Deficit caloric, usor cu carbohidratii si grasimile. Dedicare iti trebuie, nu motivatie ca aia se duce rapid si asta ti-o faci tu daca chiar vrei sa slabesti.

| xerxes1 a răspuns:

De ce sa te chinui.Multi prefera grasanele.

| 03David15 a răspuns:

Sa stii ca e normal sa manânci ciocolate, dar nu multe. Spune părinților tăi sa iti ascundă bine si cand O sa vrei 1 sau 2 zile parintol tai sa iti dea. Dar un lucru sa nu le cauti ca apoi O sa mai vrei si oda mai vrei. Iar dacă vezi ca nu ai rezultate de la sport poti face asa. Dacă iti este usor ce făceai mai adauga cate 5 la toate exercițiile, deoarece corpul tau deja este focusat pe un număr de exercitii. Dacă faci 10 așezări adauga inca 5. Sau mai este o vorba*daca obosește mai fa 5* fă exercitiu până obosești apoi mai fa inca 5. Si o sa vezi ca apoi o sa ai rezultatem. Timp de o lună încearcă ce ți-am spus. Succes.

| ziptrack a răspuns:

Ca sa scapi de dependenta de duciuri e simplu, trebuie doar sa te documentezi cu privire la impactul pe care il au dulciurile asupra microbiomului, adica florei intestinale pentru ca afland adevarul o sa te sperii atat de tare, incat o sa renunti singura.

Iti recomand sa te documentezi si in privinta indulcitorilor artificiali folositi in dulciurile din comert. O sa aflii niste lucruri foarte infricosatoare, iar daca nici asta nu iti va taia pofta, atunci macar o sa stii ce te asteapta in viitor.

Documenteaza-te citind doar studii publicate pe siteuri guvernamentale nu articole scrise de nenea "x" sau "y" care e platit de marile corporatii sa dezinformeze populatia.

Poti sa incepi cu:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21328345
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5522834/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5093271/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4880177/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3448089/

| Blonda382p a răspuns:

Eu sincer am slabit de cand am pierce*cercel* in limba si nu pot manca nimic..in 3 zile am scapat 4 kg
Mai iesi afara, uiti de foame?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din păcate la dulciuri nu poți renunța. Zaharul dă dependenta.

| Aileen a răspuns (pentru ziptrack):

Ceva articole in romana nu sunt?

| RAY a răspuns:

De pe la ora 5-6 îmi venea poftă de dulciuri și mâncam tot ce găseam prin casă

ce ne potrivim, oare de ce ne vina pofta de dulciuri la ora aia nu stiu, dulciurile sunt foarte bogate in calorii, asa ca nu vei reusi sa slabesti cu ele, vezi de crom chiar scade pofta de dulce si ciocolata neagra 85% cacaco

| Doja a răspuns:

Motivatia este o legenda. Singurul lucru care exista pe pamantul asta e disciplina. Daca ai disciplina n-ai nevoie de motivatie.

Dar da, e f greu cand esti dependent sa te opresti din mancat, baut, tras pe nas, orice... Asa ca va trebui sa te tii tare si sa nu mai faci chestia respectiva. In cazul tau sa nu mananci dulciuri.

Daca vrei varianta cea mai buna, dar de care trebuie sa te tii, este sa incerci dieta ketogenica. In mod normal nu sunt pentru "diete", dar keto are cateva avantaje:

1) Elimini aproape total carbohidratii, si nu mai ai CUM sa mananci dulciuri
2) Te invata sa fii precisa
3) Ajusteaza organismul la arderea un pic mai rapida de grasimi
4) Pentru unii creste puterea de concentrare, claritatea mentala
5) Functioneaza pentru diabetici, oameni cu rezistenta la insulina, oameni cu epilepsie si alte probleme mai ciudate.

In principiu la dieta ketogenica tot ce trebuie sa stii e ca ai voie sa mananci sub 30-40 grame de carbohidrati net (adica grame de carbohidrati total - grame de fibra consumate

| ziptrack a răspuns (pentru Aileen):

Din nefericire nu cred a o sa gasiti articolele respective traduse si in limba romana. Ideea e sa stii sa separi studiile adevarate de propaganda mincinoasa.

| ziptrack a răspuns (pentru Doja):

Aici gresiti domnule Doja.

Dieta ketogenica este foarte daunatoare deoarece pune o presiune enorma pe sistemul digestiv si pe cel de detoxifiere in special pe ficat si fiere datorita cantitatilor mari de proteine si grasimi. Este adevarat ca printr-o astfel de dieta se obtin rezultate uimitoare dpdv al reducerii greutatii corporale datorita aportului mic de carbohidrati simpli, insa individul ajunge sa plateasca cu propria-i stare de sanatate la un moment dat. Practic scazi in greutate, dar iti distrugi ficatul, fierea si iti obosesti foarte tare sistemul digestiv (calitatea sau cantitatea de acid clorhidric din stomac si flora intestinala din colon).

Daca se doreste scaderea in greutate, se merge pe eliminarea carbohidratilor simpli din dieta si inlocuirea lor cu carbohidrati complecsi. Aceste lanturi de zahar complexe vor ajuta individul sa scada in greutate intr-un timp scurt, dar mai mult, prin aportul foarte mare de minerale (mangan, fosfor, zinc, magneziu, biotina, cupru, crom, fier, etc etc) si fibre precum beta-glucan, melatomina, etc. etc. vor hrani/restabili microbiomul (nr. de fungi si drojdii scade iar nr. de bacterii benefice care se hranesc cu fibra creste)

CARBOHIDRATI SIMPLII
(a) Zahar sau orice inlocuitor
(b) Orice produs pe baza de faina alba, orez alb sau alte cereale procesate
(c) Orice aliment cu indice glicemic mare (cautati sintagma "tabel indice glicemic" pe motoarele de cautare)


CARBOHIDRATI COMPLECSI
(a) Granele (grau, secara, orz, ovaz, fasole, orez, mei, hrisca, porumb etc etc) dar in forma lor integrala
(b) Orice fruct atata timp cat se consuma integral adica cu tot cu coaja si nu sub forma de sucuri fara pulpa
(c) Legume

Microbiomul, adica flora intestinala a unui individ se modifica in functie de dieta...practic flora intestinala se "specializeaza".

Un individ care are probleme de greutate, are o flora "specializata" pe carbohidrati simpli. Cu alte cuvinte, datorita unei diete bogata in carbohidrati simpli, numarul de fungi/drojdii din flora intestinala creste iar aceste drojdii sunt responsabile de excesul de greutate.

Mai mult, o dieta bogata in carbohidrati simplii nu contine aproape deloc fibra iar in lipsa ei numarul bacteriilor benefice din colon scade considerabil ceea ce duce la numeroase carente. Aceste bacterii sunt reponsabile cu extragerea vitaminelor si mineralelor din mancare dar si de generarea unor substante cu un rol deloc de neglijat.

Pe langa mineralele si vitaminele obisnuite, corpul mai are nevoie de alte substante, substante care sunt "construite" direct in corp.

Spre exemplu vitamina D3 (un hormon de altfel) este construita de corp atata timp cat individul are stocata destula energie solara in piele si are destule resurse de colesterol. Fara colesterol sau energie extrasa de la soare, corpul nu poate genera acest super hormon care are un rol deosebit in preventia si distrugerea celulelor canceroase...dar binenteles ca medicina moderna ascunde acest lucru si promoveaza ne-adevaruri.
Conform lor expunerea pielii la soare fara folosirea cremelor de protectie este periculoasa cand de fapt e tocmai invers, colesterolul este rau cand de fapt el are un rol deosebit de important, etc etc

Daca lumea ar ignora sfaturile din media si ar pune "burta pe carte" sa intelega cum le functioneaza corpul (macar niste notiuni de baza), intr-un timp relativ scurt nu doar ca numarul de boli ar scadea dramatic ci am asista la un colaps financiar al intregului sistem farmaceutic. Din nefericire lumea e foarte credula si ignoranta, chiar si cand vine vorba de propria stare de sanatate.

Asadar, secretul starii de sanatate a unui templu omenesc se afla in aportul de fibre din grane integrale. Dumnezeu ne-a lasat cateva indicii in Scripturi in rugaciunea Tatal Nostru, in recomandarea pe care le-a facut-o poporului evreu din vechime, acea paine nedospita (azima), etc.
Medicina isihasta poate sa va ofere mai multe informatii.

http://www.youtube.com/watch?v=R5lKnEzSqeQ&t=

| Doja a răspuns (pentru ziptrack):

Din experienta proprie cu dieta keto (8 luni) pot spune ca a functionat si ca m-a ajutat exact cu problema din postul original.

intr-adevar, daca ai anumite probleme (sau predispozitii in familie), exista sanse sa dai in efecte secundare, dar daca o tii doar pentru cateva luni, fix cat sa iti scoti din sistem dependenta de dulciuri si carbohidrati simpli este 100% sigura.

Una din capcanele in care cade lumea este sa exagereze cu proteinele. Asta inseamna 200g+ de proteine pe zi, dar daca tii in jur de 100-150 n-ar trebui sa ai probleme cu o pereche de rinichi sanatosi

Iar daca esti pe deficit, nu mananci nici f multa grasime.

| ziptrack a răspuns (pentru Doja):

Din nefericire oamenii nu mai consuma destula fibra din cereale integrale iar acest lucru are un impact deosebit de negativ asupra micro-biomului(I) dar si asupra sistemului de detoxifiere(II).

(I) In lipsa fibrei din cerealele integrale, bacteriile benefice din flora intestinala inceteaza sa mai fie hranite generand astfel carente de minerale sau alte substante in corp. Mai mult, in timp, cantitatea de acid butiric scade ceea ce duce la alcalinizarea colonului acesta devenind un mediu propice dezvoltarii de viermi, paraziti, etc

(II) Fierea (bila) are un rol de important in detoxifiere dar si in extragerea substantelor solubile in grasime precum vitaminele A, E, D, K, iar in lipsa fibrelor, acest lichid generat de ficat si stocat in vezica biliara, in loc sa fie scos din corp cu ajutorul fibrelor, este repus in circulatie (unde trebuie sa fie din nou filtrat de ficat) iar la un moment dat se calcifica si ramane lipit de organe sau ramane blocat in canalul de legatura intre fiere si duoden declansand duodenita care, intre noi fie vorba se poate trata foarte simplu prin consumarea unor bauturi care au rolul de a dilata acel canal de legatura.

Tinand cont ca bila este folosita de fiecare data cand individul consuma grasime, o dieta bogata in grasimi cum e si cea keto, ar pune si mai multa presiune pe fiere.

Asa cum ati afirmat si dv., dieta keto ajuta cu adevarat la pierderea in greutate, dar totusi prezinta niste pericole deloc de neglijat dupa parerea mea.

| Madntc explică (pentru xerxes1):

Baiiii, nu-i frumos sa faci o fata grasa.laughing)))