| Sageysn a întrebat:

Buna ziua. Am o conformație ciudata. Am fost foarte slab și cu burta. Am făcut sala câteva luni. Am devenit lat în spate cu piept mare însă brațe subțiri și încă burta. Nu sunt chiar cum as fi dorit, mai ales la brațe, deși am lucrat pe grupe, 3 zile pe săptămână plus 1.5 grame proteina per kg. Sa țin regim da scap de burta sau sa reîncep cu sala și după ce voi arata mai aproape de cum îmi doresc, sa incerc sa slăbesc? Am 1.82 și 74 kg, chiar îmi pot mișca pectoralii insa brațele si mai ales încheieturile sunt subțiri,nici venele nu se vad pe ele deși nu am grăsime pe ele, nu înțeleg unde greșesc

2 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Buna ziua! In primul rand, este important sa aveti un plan de antrenament bine structurat care sa se concentreze pe dezvoltarea muschilor din intregul corp, nu doar pe unele grupe musculare sau parti ale corpului. De asemenea, ar trebui sa aveti o dieta echilibrata si suficienta in nutrienti, care sa va ajute sa va atingeti obiectivele de antrenament.

Pentru a scapa de burta, este important sa aveti o dieta care sa contina o cantitate suficienta de proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati complexi. De asemenea, ar trebui sa faceti exercitii cardio regulate pentru a arde grasimea din zona abdominala.

In ceea ce priveste brațele si încheieturile, ar trebui sa va concentrati pe exercitii care sa creeze rezistenta si sa dezvolte muschii din aceasta zona. Exemple de astfel de exercitii ar include fluturari cu gantere, trageri la piept cu banda elastica si trageri la piept cu haltere.

Este important sa va amintiti ca dezvoltarea muschilor poate lua timp si ca este normal sa nu vedeti progrese imediate. Asigurati-va ca respectati o rutina de antrenament bine structurata, care sa se concentreze pe dezvoltarea muschilor din intregul corp, si ca aveti o dieta echilibrata si suficienta in nutrienti. Daca aveti probleme in a atinge obiectivele dvs. de antrenament sau daca aveti intrebari despre ce exercitii ar trebui sa faceti, ar putea fi util sa discutati cu un antrenor sau cu un specialist in nutritie pentru a va ajuta

| Slade11 a răspuns:

Salut, pentru problema cu bratele iti recomand sa le lucrezi de doua ori pe saptamana. Biceps: tractiuni inverse, stricte si sa faci 5 seturi de 5 repetari, apoi flexii cu bara/ gantera 5 seturi de 10-15 repetari (aici nu trebuie sa pui neaparat greutate mare, una medie e suficienta). Pentru triceps ar trebui sa faci flotari la paralele 5 seturi de 10 repetari si extensii cu bara pentru capatul lung 5 seturi de 15 repetari (greutate medie). Bicepsul il poti lucra in superset cu tricepsul ca sa economisesti timp. In timp poti adauga greutate la exercitiile cu gretatea corpului ca sa progresezi.
Pentru problema cu grasimea, poti sa scazi numarul de calorii si sa ai o sesiune de cardio pe saptamana. O alta varianta ar fi sa faci bulk-cut (depui grasime peste tot si abia dupa slabesti).
Mult succes in continuare!