| Fxd19 a întrebat:

Buna ziua,daca retrag bani online din aplicatia superbet,plateste casa de pariuri impozitul la anaf indiferent de suma retrasa sau trebuie sa ma duc eu fizic la fiecare retragere sa platesc,va rog sa imi spuneti care stiti cum e cu superbetul pentru ca nu am gasit nicaieri informatia asta.
In caz in care trebuie sa platesc eu, se poate face online cumva?
Va multumesc

1 răspuns:
| MateoXXL a răspuns:

Conform legislației din România, câștigurile obținute din jocuri de noroc sunt impozitate la sursă, adică casa de pariuri este responsabilă de reținerea și plata impozitului către ANAF.Nu trebuie să mergi fizic sau să plătești impozitul personal dacă Superbet reține și plătește acest impozit la ANAF automat. Totuși, pentru câștigurile anuale mai mari de 66.750 lei, este posibil ca tu să trebuiască să completezi declarația unică pentru a raporta veniturile respective și a plăti diferențele de impozit, dacă este cazul. Dacă trebuie să plătești impozitul din propriile venituri, poți face acest lucru online prin Formularul 230 sau prin Declarația Unică (formularul 212), utilizând platforma ANAF. Acestea permit plata online a impozitelor, fără a fi necesar să te prezinți fizic la ghișeu.