| Bomaex a întrebat:

Fac sala de aproape 3 luni..am 15 ani și 1, 80 înălțime. Și aproximativ 82 de kilograme. Acum ceva timp eram foarte slab(67kg) Si am pus cam din Ianuarie pana in aceasta luna 15 kilograme. Doar ca am o tenta de burtica. Am trei întrebări:
1. Ar trebuii sa încep sa slăbesc puțin?
2. Credeți ca in 3 luni de sala am pus masa musculară.și cam câta credeți(kg)?
3. Îmi e frica sa nu ajung iar la început..Sa stau pe mentenanța?

4 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Ia incerca sa manaci o luna de zile doar salata cu salata ceapa verde rosii castraveti frunze de usturoi ridichi rosii ulei de masline si putina zeama de lamaie

dar sa nu mananci nimic nimic alt ceva
ca nu mori

bine poti sa mai manaci 1 ou pe saptamana
maxim 2 felii de paine pe zi
si 1kg de branza maxim pe saptamana
adica nu mai mult de 200 grame pe zi

gata daca vezi ca nu te siumti rau scazi cantitaea de branza
treptat

si cand termini cura nu te apucu brusc de mancat inapoi ca mori sigur pentru ca stomacul tau o sa se obisnuiasca sa manace sanatos
si daca ii bagi o shaorma crapa
asa ca incepi si tu in fiecare zi sa mananci din ce in ce mai mult

dar nu brusc

| Cosmin86 a răspuns (pentru zilog):

Cu prostia aia de alimentatie pierzi si masa musculara, pe langa grasime, chiar o gramada.

Nu mai da sfaturi de nutritie daca nu stii NIMIC

| AlexElektro1987 a răspuns:

Poti sa ramai la greutatea asta pentru ca este o greutate bună, daca te ții de sport, acea grasime de care spui tu se va elimina.
Ca si masa musculara nu are nimeni de unde sa stie cat ai pus tu fata de cat aveai la inceput, daca ai executat corect si ai antrenat musculatura din anumite zone, normal ca a mai crescut masa musculara.
Si ce mentenanță? Esti angajat la o firma care face mentenanță? Poate vrei sa spui menținere.
Menținere faci dupa ce ai ajuns la un anumit stadiu in ceea ce priveste masa musculara ( Mentinerea se refera sa rămâi exact asa cum esti in momentul respectiv, in care te decizi sa incepi acel proces, nici sa mai slabesti, nici sa te mai ingrasi si nici sa mai scazi sau sa cresti masa musculara ).

| LeSuiton a răspuns:

Vrei sa ti spunem noi daca ai pus masa musculara si cate kg ai pus pe tine? Tu te auzi macar?