| alexalex_4797 a întrebat:

Ma numesc Alexandru, am 17ani si 1 luna.Problema mea este legata de inatime(am 173cm). Nu am mai crescut de la 15 ani nici macar 1 cm(tata are 175cm/mama 165cm). Am un stil de viata destul de sanatos(practic sport, dorm 9-10ore/noapte, sunt hitratat). Am inteles ca pot face un set de analize prin care pot vedea daca am cartilajele in curs de inchidere.Sunt destul de complexat de inaltimea mea, majoritatea prietenilor am peste 180cm.
In luna iunie m-am accidentat si am luat o pauza de la sport(faceam doar alergari usoare) si am slabit destul de mult in special la picioare(acum am 62kg)
Ma gandesc sa ma apuc de sala(4zile/saptamana). In ce fel poate influenta cresterea trasul de fiare? Astept sfaturi.Multumesc

6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Posibil sa ramai la inaltimea asta[nici eu nu am mai crescut de la 17 ani]

| IonelaMaria a răspuns:

Salut! pentru a creste in inaltime fa baschet si cu siguranta te vei mai inalta!

| Gilgalad a răspuns:

Daca te duci la sala chiar ca nu mai cresti.Muschii incetinesc cresterea oaselor.Dar daca e sa ramai pitic mai bine esti un pitic musculos.big grin

| Gugunica a răspuns:

Eu sint domnisoara, si nu am mai crescut in inaltime de pe la 11 ani. Peste o luna fac si eu 17 ani, am 1.60, prietenele mele sint cu mult mai inalte, insa nu ma complexeaza asta. Nu conteaza inaltimea Alex, conteaza felul tau de a fi...Ai incredere in tine... iubeste-te asa cum esti!

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Daca parintii tai au 1.75-1.65 nu exista material genetic ca sa cresti

| alexalex_4797 explică:

Va rog nu-mi dati sfaturi gen practica basket(le consider raspunsuri inutile). Multumesc