| Cadillac a întrebat:

Buna ziua!
Sa ma prezint am 15 ani sunt baiat,inaltime de 1, 70 si 75 kg sunt foarte gras si nu imi place.De cateva luni fac sala de forta si ce e drept a dat rezultate dar rezultate minore.Acuma am auzit ca imi poate opri din crestere o chestie care m-a speriat destul tare...nu am ridicat deasupra capului sunt multe exerciti care mai pun presiune pe coloana. Voi ce credeti sa las sala si sa ma apuc de altceva pana mai cresc?

Răspuns Câştigător
| Gray77 a răspuns:

Hey,fac BodyFitnes de 3 ani, consider ca stiu o gramada despre corpul omenesc, exista unele exerciti care iti opresc cresterea daca greutatea este peste puterea ta, In primul rand nu va mai duceti la sala de capu vostru fara sa stiti nimic incercati sa intrebati antrenorul. Daca faci exercitiile destul de intens atunci vei pune masa si vei si slabi, daca vrei iti recomand un program de antrenament, dar nu asta conteaza cel mai mult ci nutritia ta, daca nu ai o nutritie adecvata sala nu te ajuta cu mare lucru. Incearca sa mananci carne de pui/vita/peste, fructele si legumele sa fie o regula in rutina zilnica, Incearca ca dimineata sa mananci o omleta din 4-5 albusuri de ou, si un bol cu cereale inegrale, la pranz mananca piept de pui sau carne vita/peste la gratar cu niste cartofi fierti/copti ca si garnitura, seara o salata de legume. Asta pana mai pierzi din greutate si in legatura cu antrenamentul:
Incearca sa lucrezi luni Pieptul Si bicepsul nu mai mult de 3-4 exerciti la fiecare, dupa alearga la banda.
Marti: Lucraza picioarele si abdomenul +bicicleta, aici tu va trebui sa te fortezi
Miercuri:faci o pauza alergi pe afara 40-70 minute nu te lua dupa cei care zic 30 min, sunt degeaba deoarece tu te-ai fortat in urma antrenamentului vei alerga 40-70 minute jogging nu te forta foarte mult iti recomand sa porti in jurul braului ...cum sa-ti explic o folie dintr-aia care se foloseste pentru a acoperi mancarea stii la ce ma refer.
Joi lucreaza spatele si tricepsu 3-4 aparate la fiecare
Vineri Umeri si trapez + banda si bicicleta.
Tine cont ca este doar un simplu program dar nutritia e cea mai importanta, nu ti-am dat foarte multe detalii despre ea doar in mare pentru ca e mult de scris si nu vei intelege foarte bine.

5 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.
Da, continuă să faci sala dar încearcă să nu te forţezi. Fă exerciţii atât cât poţi.
Profită de sezon şi mănâncă fructe şi legume în cantităţi cât mai mari. Încearcă să reduci dulciurile şi băuturile acidulate. Ţine o dietă şi creează-ţi un stil de viaţă mai sănătos. Nu e nevoie să te înfometezi dar evită în special prăjelile.
Baftă, pa-pa.

| suffarstar a răspuns:

Fa aerobic, gimnastica, fotbal, alergari si mananca legume si fructe.Trebuie sa-ti dezvolti muschii inimii.http://www.youtube.com/......ttp?/watch

| greyhound a răspuns:

Exercitiile de forta nu sunt prea grozave cand vine vorba de slabit pentru ca efortul depus e de tip anaerob
activitatile scrise de suffarstar sunt pentru slabit

| Almássy a răspuns:

Nu,sala nu opreste cresterea insa daca vrei sa cresti in inaltime incearca sa faci basket vei slabi maai mult ca la sala si chiar va fi amuzant :meciuri, prieteni etc.
dupa ce mai cresti te poti apuca de sala din nou ca sa faci muschi si sa arati bine

http://forum.romedic.ro/prod/Sala_si_cresterea_in_inaltime_047769.html

| Gray77 a răspuns:

Uita-te pe youtube la 6 six pachet incearca sa faci antrenametul acela sambata.