Trebuie sa slabesti vreo 50 de kg inati si apoi sa faci exercitii de masa musculara, fiindca ti la 1.77m trebuie sa ai 77 Kg la 19 ani.
Kilogramele tale nu sunt prea mari sunt prea multe mult prea multe pentru innaltimea si anii tai, cum ai reusit la 19 ani sa ai 134 kg?
In stadiul asta, tu ar trebui sa slabesti vreo 40kg in timp ce faci tonifiere musculara si flexibilitate articulara, si de abia apoi sa te gandesti in ce directie o iei privind masa musculara. Pana la urma, "baieti cu muschi" sunt si Eddie Hall, si Mitchell Gilbert, dar si Ryan Solini, de exemplu. Desi nu prea seamana deloc intre ele corpurile lor.
Oricum, asta cu "masa musculara" e cu dus si intors. Daca pui masa musculara multa, apoi te puturosesti si incepi iar sa te ingrasi, nu mai ajungi la 134 de kg, ci la 160, petru ca o sa ramai si cu parte din masa musculara, si cu osanza dobandita ca acum, ceea ce e si mai rau.
Cred că prima ta grijă ar trebui să fie să slăbești vreo 50 kg, pentru că este o problemă de sănătate... Abia după aia poți să te gândești cum devii "un băiat cu mușchi".
Greuatatea ideala la barbati este nr cm peste 1 m + 10
La tine ar fi 77+10 = 87 Kg
In primul rand modifica-ti stilul de viata, ca asa ai ajuns la 137 Kg.
Adopta un stil de viata sanatos. Iti va intra in obisnuinta si nu va trebui sa faci eforturi mentale sa numeri calorii, pasi si sa te lupti permanent cu foamea.
Incepe ziua cu putina miscare.
Mers pe jos, inot daca poti.
Dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar de apa cu jumatate de lamaie. Micul dejun dupa jumatate de ora.
Fara zahar, dulciuri, paste fainoase, bauturi carbogazoase, sucuri, cipsuri, fara fast food.
Sa ai mereu la indemana ceva rapid si sanatos de gatit.
Fara snacksuri. Poti incerca rondele de orez expandat daca te chinuie vreo pofta.
Nu manca dupa ora 18 seara.
Ceaiuri pentru slabit naturale, ajuta cel putin la tranzit.
Ai nevoie de cel putin 3 saptamani de autocontrol pentru a dezvolta noi obiceiuri. Asa ca mare atentie in primele 3 saptamani, ce obiceiuri adopti, la ce obiceiuri renunti.
Abia dupa cele 3 saptamani si chiar mai multe, introduci si alte obiceiuri. Sala etc. Cate un obicei pe luna.
Nu lua pastile pentru slabit.
Și eu știam ceva despre numărul de centimetri din înălțime minus 110 (de pildă, 77 de kilograme la 1.87 metri).
Greutatea ideala la femei e -10
La barbati e +10
De unde pana unde ai luat rahat-urile astea ca altfel nu le pot numii, cu greutatea ideala? La 1.77 si 87kg esti GRAS, obez.
Atat timp cat nu faci sala, ca baiat greutatea ta ideala trebuie sa fie cu 5-10kg sub inaltimea ta, abia dupa 2-3 ani de sala poti sa ajungi la inaltimea ta cu greutatea, iar mai apoi dupa alti cativa ani poti sa urci si mai mult in functie de cat iti permite geneticul sa nu fii gras.
Din carti de specialitate. Poti citi si tu, daca stii sa citesti.
Tocmai ce mi-am cumpărat o bandă de alergat în casă... o sa revin cu rezultate!
Men ce ai făcut de ai ajuns așa. Daca ai motivația sa slăbești atunci fă o.
Asta și vreau. sincer să-ți spun. anturajul prost din cartier. ma făcut asa...