Daca gatesti in ulei adaugi caloriile uleiului. la un gratar de ex, nu adaugi nimic asa ca prepararea termica scade doar nivelul de apa, deci, teoretic, nu schimba cu nimic numerele tale.
Intr-adevar, dar daca scade nivelul de apa si eu vreau sa-mi cantaresc mancarea, ca sa ajung la 100g creste cantitatea de carne si cresc proteinele. Deci de exemplu piept de pui cu 21g proteine (crud), cand e gatit are cam 27g (Totul fiind masurat la 100g). Gresesc?
Nu inteleg obsesia de numere fixe. zici ca suferi de un ocd al numerelor. participi la vreo competitie internationala sa conteze 24 calorii (diferenta intre 21 si 27g proteina)...
Nu, dar daca e sa luam in cazul cartofilor albi, se pierde mult, si eram curios daca pe site-uri scrie valoarea nutritionala cand e "crud" sau cand e gatit.Sa intelg ca atunci cand e crud. Dar atunci cand se recomanda sa mananci 200g cartofi la o masa, se refera la gatiti, nu?
Hmm. eu le iau crude valorile...
klau95 întreabă: