| MamaligaCuCarnatzy a întrebat:

Cam cat timp iti ocupa un sport de performanta?
Salut TPU! De multe ori am auzit ca un sport de performanta iti ocupa mult timp. Totusi, conteaza foarte mult ce inseamna mult timp...iar eu as vrea sa stiu in ore pe saptamna(ma refer ore strict de sport, nu si drumul spre case, etc).Eu unul nu am persoane apropiate care sa faca sporturi de performanta deci nu prea am pe cine sa intreb.Dar, ma gandesc ca unii din voi stiti.Deci:
CAM CAT TIMP ITI OCUPA UN SPORT DE PERFORMANTA(IN ORE PE SAPTAMANA)?

9 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Nu iti putem da o valoare universal valabila, insa, in general, sportul de performanta ocupa foarte mult timp. Sa zicem ca mergi la scoala, apoi la antrenamente, urmand sa iti ramana 2-3 ore din zi pentru recreere si teme.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde de nivelul de performanta. Daca vrei sa joci fotbal in divizia C, probabil 3 ore de antrenament pe zi sunt suficiente. Daca vrei sa joci in nationala, probabil ai nevoie de ceva mai mult de dublu 6-8 ore de antrenament pe zi.

| raMLesS a răspuns:

Depinde si de sport.
Daca de exemplu practici Box si te duci la sala de box doar sa inveti sa te aperi, o sa dureze o ora sau doua, depinde.
Daca vrei sa realizezi ceva si sa ajungi mare, gen ca Morosanu laughing Atunci pe langa faptul ca trebuie sa ai o alimentatie stricta, trebuie sa-ti dedici foarte mult timp antrenamentului, somnului, hranirii, etc... Lucrurile astea trebuie facute mereu, la aceiasi ora, nu oricine poate face performanta, daca vrei sa realizezi ceva, trebuie sa-ti dedici cel putin 90% din timp catre acel lucru.

| AnastasiaK a răspuns:

Orele de sport in sine sunt in jur de 10 pe saptamana, dar nu la astea se gandeste lumea cand spune ca sportul de performanta iti ocupa mult timp. Sportiv de performanta esti 24/7, trebuie sa ai un anumit stil de viata, sa ai grija de corpul tau, nu se pune problema sa-ti petreci noptile nedormite. De multe ori esti prea obosit pentru anumite activitati chiar daca teoretic timpul ti-ar permite sa le faci. Plus ca atunci cand faci performanta se adauga si multe plecari in tara sau in afara.

| AnastasiaK a răspuns (pentru AnastasiaK):

Rectific, voiam sa zic 10 antrenamente...adica vreo 20 de ore

| TheMusicBoy a răspuns:

Eu pe zi fac maxim 2 ore. Deci pe saptamana 10 ore. Fac sport de performanta

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheMusicBoy):

7*2 fac 10 pentru tine? laughing

| TheMusicBoy a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu. Ma refeream ca fac de luni pana vineri. Doamne. In weekend odihna

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheMusicBoy):

Ai zis "pe zi"... nu stiam ca saptamana nu include si weekend. SI sunt destui sportivi care se antreneaza zilnic (adica si sambata si duminica).

Zilnic NU inseamna luni-vineri... inseamna luni-duminica.