| JusTPauL a întrebat:

Cand iau 5 grame de creatina ar trebui sa beau multa apa imediat sau pe parcursul intregii zi?

Răspuns Câştigător
| HadesSs a răspuns:

Pe tot parcursul zilei trebuie sa bei mai multa apa pentru a ajuta rinichii sa filtreze happy

| JusTPauL explică (pentru HadesSs):

Aha..producatorul creatinei pe care o iau eu zice sa beau 5g de proteina cu 500ml apa.mi se pare enorm de multa apa.

| HadesSs a răspuns (pentru JusTPauL):

Cred ca ai vrut sa zici 5 g de creatina si nu e mult deloc 500ml, eu iau 10 g de creatina pe zi si consum 5l de apa. Ideal e sa combini creatina cu o pudra proteina din zer.

| JusTPauL explică (pentru HadesSs):

Adica sa dizolv cele 5g de creatina in 500ml apa. Asa recomanda producatorul.
Am luat si eu 2 saptamani 10g de creatina. Acum iau doar 5g care o combin cu un milkshake facut de mine.

| aXy99 a răspuns (pentru HadesSs):

Realizezi ca nu ai nevoie de atat? 5g e cam maximul pe care il suporta organismul, restul va fi eliminat prin urina. Sa nu mai zic ca 1-2 g le iei si din mancare.
Ai avut ceva rezultate de cand ai crescut doza?

| HadesSs a răspuns (pentru aXy99):

Sti ce inseamna sa iei un 1 g din mancare, inseamna sa mananci 1 kg de carne de vita, creatina se gaseste numai in carne de vita, da ma simt mai bine de cand iau 10 g, insa nu iau in zilele care nu fac antrenament. Am forta mai mare, pompare mai mare happy

Nu stiu cine te-a mintit. Se gaseste in multe tipuri de carne. 500g de carne de vita are fix 5g CREATINA! Carnea este cea mai bogata sursa de creatina, dar nu singura! Din sortimentele de carne, vanatul se situeaza pe primul loc (carnea de cerb, antilopa, mistret, iepure, prepelita, fazan, rate salbatice etc.). Se gaseste in ton sau hering 4, 5g la 500g. Nici nu prea ai nevoie de supliment (sau cel putin de 5g) daca obisnuiesti sa consumi multa carne.

Sa zicem ca e cum zici tu, un kg de pulpa de vita e 30 de lei o gatesti mai ramai cu ce mai ramai, cat crezi ca asimilezi din mancare? Sau tonul, sa te vad eu pe tine ca mananci 500g de ton pe zi.

200 g ton, 300g vita. Sau iei doar diferenta de 1-2-3g din supliment.
Asimilezi mult mai bine din mancare decat din pudra, crede-ma. Dar faci ce vrei, chiar nu imi pasa, doar ca, te rog, nu mai dezinforma lumea! Mai ramane sa spui ca fara pudra proteica nu cresti laughing

Am inteles, tu faci parte din categorie care nu iau suplimente ca vor sa ramana ''naturali'' laughing. Nu dezinformez chiar deloc, sunt suplimente de aia se si cheama asa, suplimenteaza o alimentatie, dar zi-mi ca imediat dupa antrenament nu mai bine bagi un shake si apoi mananci? Tu mananci direct o vita pe care o digeri in 4 ore?laughing

Daca tu ai impresia ca shake-ul ala se asimileaza imediat, te inseli amarcnic. Eu mananc si inainte si dupa antrenament. Proteinele cosnumate inainte de antrenament servesc la refacere. De fapt, toate proteinele pe care le consumi ajuta la hipertrofia musculara, cresti in special in timpul noptii. Sunt natural, dar iau si suplimente. Dar asta doar cand e cazul. Tu recomanzi sa luam o tona de suplimente si sa mancam prost, ceea ce e gresit.

Nu, eu recomand sa suplimentezi o alimentatie daca te uitai mai sus happy, apropo eu suplimentez 6 pe mese pe zi. Fiecare isi stie scopul pentru care merge la sala si fiecare organism difera, spor la treaba.

12 răspunsuri:
| Kerre a răspuns:

5g de creatina cam ar fi maxim daca vrei sa iei, dupa ce iei 5g incearca sa bei mai multa apa pe parcursul intregii zi.