| Ingognito a întrebat:

Cand ma duc la sala si fac exercitii cateodata nu mai merge muschiu adica : stand intins pe spate si ridicand bara fac 4-5 serii si dupa sa mai fac una nu se mai ridica mana adica eu vreau sa imping dar efectiv nu mai am forta nici sa ridic mana goala de la ce e? cum fac sa scap de problema asta (n-am stiut cum sa ma exprim dar sper ca ati inteles)

Răspuns Câştigător
| T2LS a răspuns:

Din câte am înțeles, nu mai ai forță în braț. Asta e din cauza faptului că mușchiului tău i s-a cerut prea mult. Sau pe românește, l-ai "forțat", deși nu e corect spus. Lasă-l câteva minute și își va reveni, timp în care fă niște exerciții simple cu mâna (rotiri, mișcări ale brațului și încearcă să încorzi și apoi să lași ușor muschiul). Dacă îl forțezi prea mult riști să faci complicații, chiar să îl întinzi sau mai rău să faci o ruptură musculară (chiar dacă pentru așa ceva ai nevoie de o presiune foarte mare pentru mușchi). Așa că, cel mai bine este să te relaxezi un minut, un minut jumătate după câteva serii, sau chiar după una până când te vei obișnui. Ține minte, dacă mușchiul tău pare în regulă și pare că mai ține mult și bine, ține cont de faptul că s-ar putea să te înșeli.

| Ingognito explică (pentru T2LS):

Am lasat 1 min intre serii si m-a dus mai mult dar tot a cedat la un moment dat :p

| T2LS a răspuns (pentru Ingognito):

De cedat tot va ceda, pentru ca mușchiul să-și revină complet este nevoie de câteva ore. Acestea fiind spuse, ceea ce îți rămâne este ca atunci când simți că cedează, să te oprești și să-l relaxezi (după cum ți-am mai zis). Când mușchiul se va obișnui și va rezista mai mult la exercițiile la care-l supui (se va întâmpla și asta) atunci nu va mai ceda așa ușor. Are nevoie de timp doar. happy

5 răspunsuri:
| 1231242 a răspuns:

Se pare ca ai facut cunostiinta cu notiunea de supraantenament

| AndreiWeisz a răspuns:

Suprasoliciti muschiul, dar asta nu e neaparat ceva rau. Ia pauze un pic mai lungi intre serii daca simti ca nu isi revine muschiul de la o serie la alta si poti sa continui dupa.

| Ruski a răspuns:

Salut! Dupa cateva serii muschiul devine obosit si epuizat. Iti recomand sa faci cateva serii, apoi pauza, apoi din nou cateva serii, si tot asa, nu sa iti obosesti muschiul.