| almaz a întrebat:

Când trebuie luate suplimentele de proteine, și mă refer aici la faza că trebuie luate în fiecare zi sau doar în zilele în care merg la sală (antremanete)?

Răspuns Câştigător
| Kefry a răspuns:

Dacă sunt proteine din zer poți să le iei imediat după antrenament deoarece ai distrus fibrele musculare în timpul antrenamentului și ca să îți susții creșterea masei iei imediat după. Cât ține de zilele de odihnă nu sunt necesare dacă îți poți lua necesarul din mâncare. Depinde de greutatea fiecăruia și ce vrea să facă(să slăbească, să se mențină sau să ia masă). Îți va trebui pe la 2g de proteine per kilogram. Dacă ai 80 de kg minim 160g de proteine pe zi. Suplimentele sunt opționale și nu ai nevoie de suplimentare dacă poți să îți iei aportul zilnic din mâncare

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Trebuiesc luate in fiecare zi! Muschii cresc si atunci cand esti in ziua de odihna/refacere, ba chiar atunci au nevoie mai mult ca oricand de proteine!

| Qwwww a răspuns:

Pentru a avea un efect optim, logic trebuiesc administrate și în zilele fără antrenament pentru a susține refacerea și hipertrofia(creșterea mușchiului), proteinele fiind indispensabile acestui proces.