1. Exercitii pentru partea posterioara a coapsei
Pregatire: te asezi cu genunchii si palmele pe podea, avand grija sa mentii spatele drept (umerii trasi in spate si spre bazin, coloana cat mai dreapta fara a curba accentuat mijlocul) si privirea inainte.
Exercitiu: in reprize de cate 50 vei ridica fiecare picior cat mai sus posibil, avand grija sa ramai o secunda cu el ridicat si muschii incordati, iar la coborare sa te apropii la 5 cm de podea, insa fara sa o atingi.
2. Exercitii pentru partea interioara a coapsei
Pregatire: te asezi pe podea culcata intr-o parte, spre exemplu pe partea dreapta (vei schimba apoi pozitia pe partea stanga). Te ridici pe cotul drept si indoi ambele picioare la 90 de grade. Piciorul drept il intinzi apoi pe podea, iar in cel stang indoit te vei sprijini.
Exercitiu: piciorul intins de pe podea va fi ridicat cu partea sa interioara cat de sus posibil, ramanand o secunda cu el ridicat si muschii incordati, apoi la coborare nu vei atinge podeaua ci vei opri piciorul la aprodimativ 5 cm de aceasta, urmand o noua ridicare. Vei face o repriza de 50 de ridicari cu fiecare picior.
3. Exercitii pentru partea laterala a coapsei
Pregatire: vei lua aceeasi pozitie ca la punctul 2, insa picioarele sunt intinse pe podea, unul peste celalalt. Nu uita sa tii coloana dreapta si privirile inainte.
Exercitiu: cu piciorul asezat superior vei face ridicari cat mai inalte, mentinand in sus partea laterala a piciorului (vei avea tendinta sa intorci piciorul cu partea anterioara in sus, insa... te vei abtine si vei face exercitiul corect).
4. Exercitii pentru partea anterioara a coapselor
Pregatire: stai in picioare, pe calcaie si flexeaza picioarele pana la aproape 90 de grade, insa nu vor forma niciodata un unghi drept (iti protejezi articulatia genunchiului in felul acesta). Spatele drept, coloana indreptata, curbura soldului cat mai putin accentuata, umerii trasi in spate si coborati spre bazin, gatul alungit ca si cum ati dori sa atingeti cu crestetul capului tavanul. Aceasta pozitie a coloanei reprezinta totodata si un exercitiu foarte bun pentru muschii vertebrali, intarindu-i si largind spariile intervertebrale, scazand astfel riscul tasarilor.
Exercitiu: vei face 30 de ridicari lente si reveniri in aceasta pozitie, fara a ridica calcaiele de pe podea si fara a ramane mai mult de o secunda ridicata. Daca exercitiul ti se pare usor poti mari numarul ridicarilor sau poti lua doua gantere usoare in maini.
5. Exercitii pentru gamba
Te asezi cu fata la un perete la aproximativ jumatate de metru pentru a te putea sprijini. Apoi te vei ridica pe varfuri sau, daca nu poti, pe pingea, incercand totusi sa reusesti ridicarile pe varfurile degetelor. Acest exercitiu nu iti modeleaza doar gamba, ci si gleznele. Incearca o repriza de 30 astfel de ridicari. Poti face acest exercitiu si fara sprijin, cu bratele ridicate, insa este mai dificil.
6. Exercitii pentru glezne frumoase
In afara exercitiului mentionat mai sus care participa si la modelarea gleznelor iti mai propunem completarea exercitiului de mai sus in felul urmator: stand pe varfuri (pingea), sprijinita, incearca mai intai cu ambele picioare odata rotiri de glezne lente, din ce in ce mai accentuate, in functie de cat rezista musculatura personala. La inceput este suficient o repriza de 15 astfel de rotiri, insa mai apoi vei mari numarul rotirilor si vei reusi sa le faci si pe un singur picior. Vei obtine glezne superbe, iar mersul pe tocuri nu va mai fi o problema!
Nimic nu a infrumusetat mai mult corpul decat sportul, beneficiile sale intrecand cu mult barierele chirurgiei si cosmeticii.
Sa faci cate 100 genuflexiuni pe zi, sa alergi, sa sari coarda ca doar a iesit si mandrul soare ) dar mai bine ce zici de niste exercitii cu un profesor de pe youtube?:http://www.youtube.com/watch?v=f5RXxmdCwlY
http://www.youtube.com/watch?v=1syQHK3ycd4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zoJQOapc9cY&feature=related