| elisei2012 a întrebat:

Care din urmatoarele regimuri e bun pentru cresterea masei musculare:

De mentionat ca puteti adauga in alimentatie urmatoarele surse naturale de arginina: seminte de floarea-soarelui, susan, painea cu tarate, orezul brun, nucile, floricelele de porumb, deserturile cu gelatina, ciocolata!

Sunt recomandate 5000 de calorii pe zi :

Mic dejun:
- lapte cu zahar (300 ml+30 g)
- unt 20 g, miere 50 g
- muschi tiganesc 70 g
- telemea 50 g
- o rosie
- doua oua la pahar
- paine de tarate 200g
- suc fructe 200 ml

Pranz:
- ciorba taraneasca (60 ml)
- pui cu smantana (130 g)
- frigarui din muschi de porc la gratar (150 g) cu piure cartofi (300 g)
- rosii natur(200 g)
- struguri 200 g
- paine

Cina:
- clatite cu branza de vaci si smantana (100 g)
- carne de vita la gratar(150 g) cu sote de legume (300 g)
- salata asortata - 300 g, paine
- un mar
- sana - 200 ml.

Nu ezitati de asmenea ca intre mese sa luati cate un baton proteic si energizant.

sau asta

ora 08:00
- 200 g fulgi de ovaz sau 200 g orez fiert
- omleta din 2 galbenusuri + 6 albusuria
- 50 g branza slaba sau cas de vita
- legume + 1 lingurita ulei de masline
- un fruct la alegere
- 1 tableta multivitamine + multiminerale
- 1 tableta 500 mg vitamina C

ora 11:00
- o portie XXL Pro sau Total Mass, mixata in 300 g lapte degresat

ora 13:00
- 200 g carne de pui sau vita la gratar
- 200 g cartofi copti sau orez fiert
- legume sau un cheeseburger mare cu carne de vita

ora 16:00
- o portie XXL Pro sau Blast Pro mixata in 300 ml lapte degresat+500 mg vitamina C

ora 18-19 – antrenament

ora 19:00
- o portie XXL Pro mixata in 250 ml lapte degresat + 4 capsule GlutaPro+500 mg vitamina C

ora 20:30
- 200 g piept de pui sau 200 g peste
- 200 g paste din grau dur sau cartofi copti
- legume + 1 lingurita ulei de masline

ora 23:00
- o portie 100% Whey Pro mixata in 200 ml lapte degresat

ora 23:30 – somn.

6 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

5000 calorii? nu cred ca poate corpul tau sa asimileze peste 3500 in cel mai bun caz... e prea mult. gandeste-te asa, masa musculara creste intr-un ritm pe care il influentezi putin prin ce mananci. si cu 5000 calorii pe zi o sa faci burta alaturi de masa musculara. e prea mult. personal as lasa xxl ala seara si as pune whey pro dupa antrenament. si xxl ala maxim de 2 ori pe zi. o sa te faci un porc rotund luand atatea. 200 grame alea de carne fa-le 150 pe masa, si daca vrei atatea suplimente carbo, scade gramele de carbo de la mese la 100. ai un program bun de mese si e bine daca te tii de el, dar scade suplimentele alea. sunt prea multe calorii. daca un om normal trebuie sa aiba pe la 2000 pe zi, daca vrei sa cresti 3500 sunt suficiente.

| klau95 a răspuns:

Cred ca regimu de mai sus mai mult te ingrasa prea multe mese..ai nevoie doar de 4-5 mese pe zi.
Parerea mea ca regimu al-2 lea e pentru cei slabii.Primu merge mai bine dar pare mai mult pentru vegetarieni In fine mesele, nu trebuie sa fie asa bogate poti sa mananci si putin dar bine si nu uita cate kg tale=atatea grame proteine, ba mai mult poti dubla. Mananca mancaruri mai simple:
1. Cereale cu lapte.
2.Omleta din 1 ou intreg si 2 ouo
cu 200g paine integrala
3.Antrenament
5. 100g carne cu 250 g orez.
6. 100g carne cu 250g cartofi
Ti-am dat un exemplu ca exista si mese mult mai simple dar bogate in proteine. Acum poti sa-ti faci cum vrei programu dar adauga si lapte, ouo, carne peste, vita, pui, etc. Uite aica un site unde arata ce contine orce mancare ai nevoie http://calorii.oneden.com/

| JokerV a răspuns (pentru klau95):

Chiar aveam nevoie de un stie ca ala, klaw dar am auzit ca carnea cu cartofii nu ar trebui combinatii nicioadat adevarat?

| klau95 a răspuns (pentru JokerV):

Poi n-am auzit de ce n-ar trebui combinate nu cred ca e adevarat nu vad de ce happy

| SpaNu88 a răspuns:

Al 2 lea este mai bunicel dar mai trebuie modificat
ce varsta ai, inaltime, greutate?

| bogdan98tl a răspuns:

5000 de kcal? un om normal consuma intre 1800 si 2200 tu daca vrei poti incerca intre 2800 si 3600 in nici un caz 5000 laughing