De a ne mentine sanatosi si in forma. Daca nu am face sport s-ar depune grasiimea) ...si nu am ajunge bine. Sportul te poate relaxa, depinde de pers. unele pot crede ca este o pierdere de timpp . :d.
Ajuta la mentinerea organismului in conditii optime, mai slabeste daca e gras, usureaza circulatia sangelui in vene si asa mai departe.
Ceao!
sportul este important in viata oamenilor deoarece iti dezmortesti oasele si este sanatos. poti deveni si faimos daca faci sport.deci este foarte important!
Un rol foarte important. Dupa cum ti-a spus si Anytsa, sport = sanatate.
Iti voi scrie avantajele pe care le-am gasit scrise intr-un pliant primit recent despre miscare/exercitiu fizic:
"Avantaje ale exercitiului fizic:
-Reduce riscul de mortalitate prin infarct miocardic si accident vascular cerebral.
-Amelioreaza hipertensiunea arteriala.
-Reduce riscul de aparitie si complicatiile diabetului zaharat.
-Reduce riscul de aparitie al obezitatii.
-Ajuta la prevenirea si ameliorarea osteoporozei.
-Scade incidenta anumitor forme de cancer, in special cel de colon.
-Activeaza sistemul imunitar.
-Stimuleaza increderea in sine si pofta de viata.
-Reduce tendinta tinerilor de a avea obiceiuri daunatoare: fumat, consum de alcool si de droguri."
Tot din pliant iti voi da cate ceva si despre sedentarism:
"Sedentarismul (lipsa activitatii fizice) apartine unui stil de viata nesanatos si poate avea urmari negative considerabile asupra starii de sanatate precum: boala coronariana, hipertensiunea arteriala, accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, osteoporoza si anumite forme de cancer."
Ti-am scris cate ceva de aici din pliant deoarece era chiar langa mine, insa daca cauti pe internet, sunt o gramada de site-uri pe care vei gasi multe lucruri legate de sport.
Sunt zeci de roluri dar ati zic doar unu: macar ati pierzi timpu si faci ceva folositor in viata.
1.Esti mai sanatos.
2.Te mentii in forma.
3.Din 2. deducem ca ai succes la gagici
Dar in general e vorba de sanatate.Si de pasiune.
Sportul,inseamna viata... inima sanatoasa,sistem circulator, endocrin un metabolism bun, viata sexuala ok.si nu numai