| Hazard_7428 a întrebat:

Care sunt alimentele care nu ar trebuie sa lipseasca din dieta unu culturist? in ce cantitati.

3 răspunsuri:
| Eduard a răspuns:

Salut!
Pentru multe detalii si alte curiozitati intra aici: http://www.getfit.ro/

Lactate, mai precis lapte (1l pe zi = minim 30g prot.), usor asimilabil, suficiente prot. si carb. plus calciu. Iaurturile si branza ar trebui sa fie consumate pe langa lapte. Excesul de lactate poate duce la diaree (insa depinde in ce combinatii de mancare), eu prefer sa-l beau (litrul de lapte) dupa antrenamente, deoarece digestia lucreaza intr-un mod anabolic (absoarbe mai repede), iar laptele e deja usor de asimilat. Garantat vei avea crestere.
Oua, albusul si galbenusul contin in mod egal proteine, dar galbenusul e mai bogat in calciu si alte vitamine. Mananca oul intreg si nu arunca. Albusurile nu sunt bune crude, in schimb galbenusurile poti sa le mananci crude, nu vor fi reactii adverse. Ouale fripte in tigaie de teflon cu foarte putin unt sau fierte.
Carne slaba, cel mai bine preparata la gratar sau friptura, dar sa nu fie foarte grasa friptura (vita, pui, peste).
Intre mese poti adauga alune, nuci si alte migdale.
Evita painea, e mai mult voluminoasa decat consistenta.
Legumele (gen mazare sau altele) sunt de evitat ca sunt mai mult apa decat altceva, insa fructule sunt de discutat. Au fructoza (un tip de glucoza), care se prepara in ficat si nu prin eliberare de insulina, in consecinta ajung mai greu in sistem si nu mai stiu detaliile, in fine.
"Dupa parerea mea si a altor savanti", o dieta e completata de minimum un supliment nutritiv (vitamine, concentrate proteice, MRP, amino acizi, in nici un caz steroizi, naposime etc.)
Inca o chestie cerealele (grau, porumb, orez, ovaz etc.) sunt un mod super de a adauga carbohidrati in alimentatie.

Multa bafta!

| andrey910 a răspuns:

Carne ~500g pe zi
Lactate (iaurt de exemplu - 800g pe zi)
Albusuri de oua - 10
Orez
Cereale
etc.

| mili39 a răspuns:

Spanachappy