anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt cauzele exploziei unei roti? Faptul ca e prea putin umflata sau prea mult? Am de mers maine 30 km cu bicicleta si nu vreau sa repet experienta de acum cateva zile cand am plecat la drum lung am avut explozie pentru ca am calcat pe o piatra ascutita si boom... din fericire eram la doar 2 km distanta de casa. Nu sunt greu am 73 kg, ce presiune credeti ca e buna pentru drumuri pietruite si drumuri extrem de dificile? Eu las rotile la 25 psi le prefer mai moi pentru a absorbi socurile. Roata e 27.5-2.8

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Roata poate exploda daca:
1. Presiunea e prea mare sau
2. Camera are defect de fabricatie.

Regula este sa umflii roata atat inca sa poti baga /apasa putin cu unghia degetului mare, dar sa nu se aplatizeze prea tare cand te urci pe bicicleta.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu vad de ce sa iti fie frica la o bicicleta. Daca lasi mai moale, de aia se sparge, intra piatra ce ai spius usor, comparativ daca este mai umflata.Cind e mai moale, tragi mai din greu la pedale, cauciucu se poate crapa in timp, deci ai numa dezavantaje.

| Anonim1819 a răspuns (pentru relian):

E hardtail ...incearca sa cobori tu o vale foarte abrupta cu pietre si sa ai rotile beton.

| relian a răspuns (pentru Anonim1819):

Nu folosesc bicicleta, nici nu merg prin vai abrupte.nici nu ai spus ca te bagi cu bicicleta prin toate vaile, gropiLE, ETC. Daca e asa imi iau fatbike happy0 ma bag peste tot laughing

| ValentinMihai78 a răspuns:

Camere, cauciuc made in China, ieftine și proaste.
Încercați să cumpărați ceva mai scump și mai bun pentru bicicletă, altfel nu rezolvați nimic!

| Anonim1819 a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Camera care a explodat era kenda, o firma destul de mediocra dar nici foarte slaba, acum mi am luat 2 camere de la maxxis.