| random1620 a întrebat:

Cat ii ia unui om sa parcurga 29 km pe jos?

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde. Un om in mars (am fost militar si am facut si 60 Km pe jos) poate merge cu 4-5 Km/h. Un om obisnuit poate merge cu 5-6 Km/h. Trebuie sa tii cont ca el, la inceput, poate merge cu 7-8 Km/h dar spre sfarsit poate scade si la 3Km/h. Deci depinde si de distanta, de teren, de pregatirea fizica, de tinuta (mai ales incaltaminte), de varsta si de vreme. Eu am facut, in pantofi si pe vreme buna (fara sa fie cald) 22 Km in 4 ore si ceva dar eram in pantofi, cu o buna pregatire fizica, tanar si era pe asfalt ceea ce face sa fie mai greu drumul. Pe iarba este mai usor conditia sa nu fie teren denivelat.

| RAY a răspuns:

Eu bag 6 intr o ora, in 5 ore si 40 de minute

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cărui om? Pe unde?

| Mosotti a răspuns:

6 ore daca merge cu viteza standard de 5 Km/h cam.

| Dismally a răspuns:

Aproximativ 6 ore, depinde de conditia fizica a omului si de tipul drumului.

| GdX a răspuns:

Viteza medie de deplasare a unei persoane este intre 5-6km/h. Deci 29km ar fi parcursi daca s-ar mentine cadenta intr-un interval de timp de 4.8-5.8 ore, rotunjit 5-6 ore.

| RKBlue a răspuns:

Nu exista un timp anume.
Daca merge usor cam 3 km/h dar daca merge bine?(gen nici incet dar nici foarte rapid) cam 5-6 km/h
Deci, undeva intre 5-10 ore.Depinde si daca face vreo pauza.
In alergare lucrurile se schimba dar un om normal nu ar putea alerga atata(nci un alergator)
Daca ar alerga o distanta din drum(sa zicem un km si apoi merge normal, si iar alearga un km si apoi pauza, si tot asa) atunci i-ar lua cam tot 3 ore macar, deoarece dupa alergare mersul este mai incet.
Dar depinde de om.
Ai putea incerca asta intr-o zi, intr-un weekend sau vacanta.Iti iei telefonul cu tine sa inregistreze pasii si distanta si mergi inspre un anumit punct, aflat la o distanta fixa.
Si, ori mergi 29 de kilometri pana la acel punct ori aproximativ 6 pana la un punct, spoi te intorci de unde ai plecat, si repeti asta pana la 30 de km.

| AnastasiaK a răspuns (pentru RKBlue):

"un om normal nu ar putea alerga atata(nci un alergator)"

Cum adica nici alergătorul nu poate? Păi și ăia de la maratoane se prefac sau cum?

Eu am și un coleg care mai aleargă câte 20+ km și nu e "alergător", face cu totul alt sport.

| AlexElektro1987 a răspuns:

In jur de 6 ore

| alondrakiss a răspuns:

5-6 km pe ora banuiesc alergand, nu? Ca eu parcurg 3 km in 30 minute dar nu alergand.