Tie ca incepator iti sugerez ca primele 3 luni de sala sa le faci pe full body. Dupa astea 3 luni poti incepe sa te antrenezi pe grupe.O grupa musculara o poti antrena si de 2 ori pe saptamana, dar la tine nu este cazul momentan.Asta o zic pe baza a ce am citit din raspunsurile ante vorbitorilor mei.O greseala foarte mare pe care o poti face este sa lucrezi pieptul cu umerii atat in aceeasi zi cat si ziua urmatoare o grupa dupa cealalta.Asta tot in sugestiile celor 2 o vad deci si ei stiu cat stii si tu.Intra pe net si citeste de ce nu se lucreaza piept cu umeri ca iti explica mai detaliat.Dar ca sa iti simplific, cand lucrezi pieptul, soliciti si umerii. Apoi sa-i soliciti iar printr-un antrenament dedicat este o greseala ce poate duce usor la o accidentare si nu numai.
Sustin ideea de full body Desi nici upper-lower sau push-pull-legs nu mi s-ar parea gresite... exercitii compuse sa fie pentru inceput.
Nu adaug mai mult, doar voiam sa zic ca "votez" raspunsul tau, poate poate nu s-o lua dupa "profesionistii" de mai sus
Iti multumesc ca ai ''votat'' pentru raspunsul meu.
Da-mi voie sa te complimentez la randul meu, ai gusturi foarte bune
Luni: piept - umeri
Marți: spate
Miercuri: —
Joi: brațe - abdomene
Vineri: picioare
Biceps, Triceps, trapez nu avem?
Biceps, triceps, trapez?
Dar eu ce am scris la "joi"? nu am scris brațe? Bicepsul și tricepsul face parte din categoria brațe în caz ca nu știai.
Iar trapezul atunci când lucrezi spatele lucrezi și trapezul fiindcă acesta face parte și din musculatura spatelui.
Voiai să te dai și tu priceput am observat dar nu prea ai reușit
În primul rând nu am observat ca joi ai scria brate, iar trapez esti tu sigurbcabintra cu spatele cand faci bine? Si e foarte prost programul tau, ce te fustrezi atat?
Pentru un incepator e bun programul tau, dar eu am inceput direct cu asta pe care-l am, nu ti am sărit în cap, greselile gramaticale le fac din cauza corectorului si ca ma grăbesc
Exact pentru începători este programul, ceea ce a cerut el nu 6 antrenamente să se distrugă din prima săptămână. Este perfect programul pe care l-am propus eu, să întrebe și un înstrctor.
Foarte prost? Tu te gândești la ce program i-ai scris? Unu fără sens cu grupe musculare puse aiurea la zi aiurea. Înainte spui ca e bun programul apoi ca e foarte prost
Așteptăm părerea lui Cosmin86? Care face sală de ani de zile?
Dacă vede programul tău începe să râdă
Hai ca e prost daca e, îl așteptăm pe cosmin sa vedem ce părere are
17
Din toate cate putin! Incerci sa te acomodezi! Nu fortezi deloc!
Bafta!
Primele saptamani este recomandat sa faci full body/ push pull legs/ pana se obisnuieste copu cu miscarile. Apoi programul de antrenament depinde doar de tine. Cate zile te antrenezi pe saptaman, ce tip de antrenament iti place. De ex unora le place sa antreneze grupele de 2 ori pe saptamana (la un nivel mai redus). Mie unu imi place sa omor muschii, sa ma tina febra si 6 zile. La inceput invata sa executii corect la aparate, sa exerctiile cu gantere, bara.
Uite aici programul meu:
Luni iept Triceps Umeri si trapez (trapez ul intra cu umerii, e mai plina ziua)
Marți: Spate Biceps si Antebrat (antebrat daca vrei, el oricum intra cand faci spate si biceps mai ales daca strângi în mână fiarele)
Miercuriicioare, Abdomen
Joi: Piept Triceps Umeri cu Trapez
Vineri:Spate Biceps Antebrat
Sâmbătăicioare Abdomene.
Tine mine: cand faci piept intra si tricepsul si umerii, iar and faci spate intra si bicepsul. De asta lucrează bicepsul cu spatele in aceeasi zi si la fel si piept cu umerii si trapez.Bafta!
Scuze, dar am pus dupa punct legat P si s-o pus acest emoji, dar unde este el acolo înseamnă P
Picioare și abdomen de 2 ori într-o săptămână?
Picioarele au grupe musculare mari, trebuie lucrate o dată pe săptămână, mai ales ca el este începător.
6 antrenamente la o săptămână pentru un începător? Eu zic ca este cam exagerat.
De câte ori lucrezi trapezul, de 2 ori?
Eu zic ca e mai bine programul meu, tu ce zici?
Dacă nu stiai grupele le poti lucra 1-2 ori săptămână, dar na...
Iti recomand 1-2 luni full body, dar poti sa te uiti la marius mitrache pe yt si iti explica totul pe intelesul tau si de tot ce ai nevoie (nu este o reclama) doar iti recomand o sursa de informatii