Daca ie-i fara sport e posibil sa te ingrasi dar nu prea conteaza batoanele conteaza, sa mananci 5-6 mese pe zi.
Deci orce exercitiu se face cu serii stiu ca si eu am inteles mai greu dar nu trebuie sa faci 100 sau 200 odata si apoi termini.La absolut orce exercitiu se fac vreo 4-6 serii cu pauza intre ele.
La inaltimea ta ar trebui sa ai 65-70kg. Sunt bune si batoanele daca faci si sport(altfel iti dereglezi metabolismul). Iti recomand sa mananci des orez, iti mareste stomacul si vei simti nevoia sa mananci mai mult-te ingrasa.
Merg zilnic la sala de aproape 5 ani, cunosc multe chestii legate de alimentatie. Daca stii ca esti habarnist in domeniu nu te baga frate.
http://www.probody.ro/......ra-rapid.e destul sa scrii pe google,, orez" si ai sa gasesti multe rezultate care imi confirma raspunsul.
Daca mergi ZILNIC la sala si neglijezi grav odihna, imi dau seama cat de multe stii...probabil ai auzit de supra-antrenament, nu?
Si in linkul dat de tine NU scrie ca orezul mareste stomacul sau ca daca ia batoane proteice fara sa traga de fiare se modifica metabolismul.
Am cautat si pe google si ca sa vezi, NU gasesc nimic in care scrie ca orezul "mareste" stomacul.
Astept sa-mi dai un link corespunzator cu care sa-ti sustii afirmatiile.
Tot nu a-ti raspuns la intrebarea mea?
ma ajuta sa ma ingras daca nu fac sport?
Nu mai 200 de abdomene pe seara... te supra-antrenezi, iti fortezi coloana in zona lombara si nu rezolvi mare lucru
Da, dar nu te ingrasa foarte mult.
Ca sa te ingrasi trebuie ca nr. de calorii consumate sa fie mai mare decat numarul de calorii arse, asta e tot algoritmul.
Eu iti recomand un gainer, e mult mai bun decat niste batoane.
De asemenea, pune accent pe carbohidrati ( cartofi, orez, etc. ), dar si pe proteine ( carne, lapte, branza, oua ). Tu ai nevoie la o masa de o combinatie gen 60 % carbohidrati si 30 %protine, si 10 % altele. Incearca sa mananci de 5 ori pe zi si sa iei si un gainer. Daca vrei neaparat batoane, atunci minim 3 pe zi, intre mese.
Sal. Nu am zis ca nu da "deloc", dar are rezultate slabe. Nu e chiar echivalentul a 85 de gr de vita, ca asta are proteine vegetale care sunt considerare inferioare proteinelor animale si in plus carnea de vita are si creatina.
Dar ai nevoie de vreo 3 batoane / zi ca sa ai rezultate ca lumea, si asta inseamna sa bagi destul zahar. Chiar scrie "Nerecomandat persoanelor cu diabet".
Eu il consider un baton bun, are vitamine, are lecitina, are proteine. Eu mai folosesc, in special in timpul zilei cand mi se face foame la birou si trebuie sa mananc ceva, asa evit sa cumpar junk.
Fa un calcul. 3 batoane pe zi * 1 luna, vezi ce suma obtii. De suma aia iti poti cumpara ceva mai bun, fara zahar
Frate si eu eram slab ca tine si de un an jumate m-am apucat de sala si am pus masa pe mine..protein-r iau de curand unu baton inainte si unul dupa antrenament si vad ca dau rezultate
Cipi1212 întreabă: