| sopranaCadaverica a întrebat:

Ce parere aveti de o persoana obeza care merge in ritm alert 5-6 km cu un ghiozdan care cantareste 5 kg in spate? (umplut cu sticle cu apa).
Este periculos pentru spate? Poate avea efecte negative cumva?
E scunda si are foarte multe kg in plus. (are 31 de ani)
Rog sa raspunda doar avizatii.

6 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ca sigur pe aici is doar nutritionisti avizati laughing Nu are ce sa iti faca, mai ales daca e ghiozdan de ala ortopedic cu pernute pentru umeri. E un exercitiu bun dupa mine.

| sopranaCadaverica explică (pentru Wr3nch):

Mai sunt sportivi avizati.
Nu eu am problema, ci o tipa pe care am cunoscut o in parc. Dadea saraca o suta de ture cu ditamai ghiozdanul in spate, si ea avea o greutate foarte mare. Nu mi se parea ok.

| Wr3nch a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Vrea sa slabeasca accelerat, e o tentativa clasica. Din pacate dureaza pana dai jos cu exercitii de gen, ca nu prea stimuleaza zona abdominala.

| alina2k18 a răspuns:

Nu isi strica articulatiile mergand alert cu 5 kg in spate, daca e obeza are pe putin 25-30kg de sunca in plus pe care le carawinking de mult timp, alea sunt periculoasewinking
In curand o sa consideram si mersu pe jos sport de performanta laughing
Oricum mersu ALERT ajuta ca sa nu anchilozeze si sa aiba o circulatie buna a sangelui, NU o sa topeasca ea 30 kg de grasime prin mers pe jos 30minute pe zi laughing))

| sopranaCadaverica explică (pentru alina2k18):

Are, are destule, cred ca peste 30. Si e si mica de inaltime.
Nu zic ca e sport de performanta, dar mi se paruse super solicitant pentru greutatea ei. Mai ales pentru spate... si cu 5 kg in plus, mai rau facea articulatiilor. big grin
Chiar mergea repede, desi era ditamai. Eu alergam pe langa ea si mergea in pas alert...Cam o ora jumate continuu facuse chestia asta. Ma durea pe mine cand vedeam... coloana e expusa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal că este periculos laughing
Nu trebuie să fii nutriționist ca să-ți dai seama că depui efort fizic exagerat. Coloana vertebrală în cazul celor obezi este deja vizată, și pot apărea diverse probleme din cauza kg, poate chiar hernie de disc (și la kg nu mă refer la sticlele cu apă, ci la masa corporală).

Nu mai bine face o cură de slăbire și exerciții pentru slăbit și tonifiere? O ia ușor cu alimentele, consumă numai alimente care îi oferă senzația de plin, evită ciocolata și tot din pungă și calculează fiecare gram pe care trebuie să-l consume de proteine, și nu mănâncă proteine pe ghicite? Și să facă exerciții fizice, normal. E mai lejer să sari coarda zilnic și pierzi mult mai multe kg decât să alergi de nebun 5km cu un ghiozdan cu 5kg în spate. Dacă nu ai condiție fizică, nu exagerezi atât de mult.