| VP99 a întrebat:

Ce parere aveti despre proteine si daca merita de consumat dupa antrenamente

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am o parere foarte buna vizavi de consumul de proteine, dar asta cu grija, si nu ori si cum.Mi-am facut astazi un control amanuntit, si am masa musculara in crestere, si asta datorita efortului fizic indelungat si consumului de proteine.Acestea pot fi sub forma de batoane, prafuri, shakeuri, pastile etc.Cel putin eu le consum moderat(dupa sala indeosebi) si pana acum nu m-am plans, fiindca n-am avut nici o problema.Depinde acum foarte mult de raportul dintre greutate si inaltime,si necesitatile tale.Ele te pot ajuta sa iei in greutate, prin marirea mesei musculare, te pot ajuta sa scapi de suparatoarea febra musculara, si in efortul fizic de lunga durata, pentru rezistenta s.a.m.d.Proteinele reprezinta hrana muschilor.combustibilul lor,automat energia masei musculare este direct proportionala cu consumul de proteine, adica cu cat mai multe, cu atat mai bine, dar atentie, nu trebuie sa se consume in doze exagerate.Eu de exemplu am nevoie de 50-70grame zilnic, sau 80 grame, nu mai mult de atat, si le iau sub forma de shakeuri de obicei, care reprezinta cca.2kg si ceva de mancare in general, la numai 200 s ceva de calorii.Pe mine una m-au ajutat foarte mult, acum diferentiaza de la organism la organism.Cred si sustin ca numai un control amanuntit te-ar putea ajuta sa determini nevoile tale in materie de proteine,care de obicei se situeaza in prim-plan,de unde si denumirea lor.O data cu consumul in doze exagerate al proteinelor, scade si durata de viata, calciul si vitaminele din corp, faci osteoporoza, ajungi sa ai probleme cu ficatul etc.MULTA GRIJA, deci.Mai bine intreaba pe cineva care cunoaste mai bine domeniul asta, un medic, instructor de fitness, cu siguranta vei primi informatii suficiente.In privinta asta doar atat am avut de spus, fiindca stiu in mare parte in ce consta, dar trebuie sa ne mai si informam din alte surse sigure.

| BracKMyhay95 a răspuns:

Proteinele acelea cum le spui tu, eu zic ca sunt suplimente. Proteinele sunt in mancare, proteina ulterior fiind extrasa pentru a fi un supliment. Proteinele stau la baza masei musculare, daca nu mananci proteine fie ca sunt din suplimente fie din mancare nu ai sa cresti in "veci vecilor" AMIN

| Bonno a răspuns:

Ce fel de proteine? Daca merita sa fie consumate dupa antrenament pentru? pentru refacerea musculara, pentru masa musculara, pentru sustinerea unui antrenament, pentru pompare, pentru etc etc etc?

| Popa_Manuel_1995 a răspuns:

Depinde si de ele, intai vorbeste cu un doctor un instructor de sala ceva nu le lua asa, eu zic ca se merita am un prieten care chiar s-a schimbat mult si nu cred in unii ca nu sunt bune pentru sanatate sau. Toate cele bune mai asteapta raspunsuri eu sunt doar un incepator.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Popa_Manuel_1995):

Ca incepator, documneteaza-te, proteine se gasesc si in mancare.

proteine = carne, peste, branza, oua, lactate, unele legume ( soia, fasole, etc. ).

Suplimentele ( prafurile clasice ) sunt tot din mancare facute ( lapte, zer, albus de ou, soia, etc. )

Întrebări similare