| tonyc7 a întrebat:

Ce pericole pot aparea daca te duci la sala ca incepator si te apuci sa ridici greutati (haltere) foarte grele, stand intins pe spate, de abia poti face cateva ridicari?
Exclus pericolul de a le scapa pentru ca te asiguri 100% sa nu le scapi (plus ca mai ai si un coleg langa tine care te ajuta sa le pui la loc atunci cant de simti epuizat).
Dar in afara de asta, mai pot aparea alte pericole daca te fortezi prea mult (cum ar fi la cap sau in alte parti interne ale corpului)?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

La exemplul pe care l-ai spus cariera ta de "culturism" amator se va sfarsi la fel de repede pe cat a inceput.
Pe langa faptul ca de la greutatile mari te poti accidente, multe dintre accidentari raman pe viata pentru ca noi oamenii obisnuiti nu avem centrele de recuperare la care merge Ronaldo
Pe langa asta daca nu te accidentezi pe loc, datorita greutatii mari iti uzezi prematur articulatiile, si in timp vei avea dureri si tot felul de complicatii artita, artroza si altele si mai si

Eu acum intreb un lucru de ce ai vrea sa faci cu greutati mari? Din alt motiv daca nu din teribilism?
Nu ai pe cine sa impresionezi prietene crede-ma

Am facut in adolescenta vreo 7 ani de sala, ajunsesem sa fac cu greutati ca altii nici la 15 ani de sala si injcetii cu steroizii nu puteau sa duca, stii cat m-a costat asta, vorba lu dinica "5 ani la jilava", m-a costat faptul ca acum numai pot sa ridic nici 50 la suta din cu cat faceam atunci, acum te intreb pe tine pentru ca numai am forta sau pentru ca mi-am distrus articulatiile?

De asta nu sunt bune greutatile mari indiferent daca esti incepator sau avansat

Cei care castiga bani din asta cum sunt culturistii profesionisti sau powerlifterii, halterofilii etc stiu de ce risca accidentari si operatii...e meseria lor si riscul lor, CEILALTI ar trebui sa gandeasca ca nu fac nicio branza cu asta, iar daca faci ceva de placere nu ar trebui sa iti aduca probleme, profesionismul vine la pachet cu sacrificii!

| Bula a răspuns (pentru Simpatic):

Nu este amuzant.
Va fi de plans, daca nu tine cont de ce am scris!

Bula
| Bula a răspuns:

Pericolele sunt:
- cedarea unui (grup de) muschi, ceea ce duce instant la scaparea greutatii pe tine
- ridicarea tensiunii arterienie (si/sau a pulsului), ceea ce poate cauza probleme chiar la nivelul creierului sau a organelor interne
- blocare a nervilor, urmata de unul din efectele de mai sus.
"Colegul" trebuie sa stea langa tine pentru a-ti asigura primul ajutor in caz de asemenea incident!

| tonyc7 explică (pentru Bula):

Ce spui tu se poate intampla la peste 100 de kg probabil, greutatea totala a barei cu haltere.
Dar la 60 de kg (haltere de 30 cu 30) chiar exista pericolele astea?
Eu am sarit demult de 20 de ani, s-a dus vremea cand eram doar un adolescent firav! Bine, nici gras sau bine facut nu sunt, dar nici firav cum eram inainte nu mai sunt! happy

| Bula a răspuns (pentru tonyc7):

Accidentare se oate intampla si cu 20 (10+10) Kg, in caz de un dezechilibru, o scapare accidentala a uui muschi etc.

| ReddY25 a răspuns:

Devii elasticman