| anonimaalee29 a întrebat:

Ce pot sa fac sa imi maresc masa musculara? Cateva sfaturi? Fara prafuri sau proteine.

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru RAY):

Într-un studiu din 2004, cercetătorii au analizat dacă adăugarea mai multor proteine ​​la o dietă a atletului ar afecta performanța și construirea musculară.

Ei au descoperit ca in timp ce sportivii - in special cei implicati in sporturi care necesita multa rezistenta si putere musculara, cum ar fi alergatorii pe distante lungi sau jucatorii de fotbal - pot beneficia de un consum crescut de proteine, majoritatea sportivilor din studiu obtin proteine ​​suficiente din regimurile obisnuite.

Chiar și constructorii de corp au nevoie doar de puțină proteină suplimentară pentru a susține creșterea musculară, pe care o pot obține consumând mai multă hrană, raportează Institutul Național de Sănătate.

"Oamenii care încearcă să ajungă în formă cred că au nevoie de mai multe proteine, așa că beau shake-uri de proteine", a spus Metos, "dar probabil că nu au nevoie deloc de el".

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Adulții ar trebui să mănânce minimum 0, 8 grame de proteine ​​pentru fiecare kilogram de greutate corporală zilnic

| Cosmin86 a răspuns:

Proteine = carne, peste, branza, oua, nuci, migdale, caju, linte, naut.

CUM vrei sa pui muschi fara asa ceva? Esti vegan?

| Donsavas a răspuns:

Fără proteine, mușchii nu cresc. Pentru a te dezvolta, trebuie sa faci regulat si intens miscare. Mergi la sala sau practica un sport de performanța! Discuta înainte cu un nutritionist despre alimentație!

| Dalmore a răspuns:

Sport

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la sala. Stand in pat la Counter-Strike sau FIfa, nu te ajuta cu nimic.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Si acasa poti man, 2 gantere si programul asta http://sa-slabim-sanatos-impreuna.blogspot.com/......ii%20acasa

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Scuteste-ma Ray cu casa. E o prostie. Nu ai rezultate care le ai la o sala care ai tot ce iti trebuie.

Greutati mici repetari multe,ajuta mult si pozitiv/negativ = masa musculara
Greutati mari =forta
deci poti face masa acasa
nu e obligatoriu la sala, nu toata lumea are banii, plus ca avem si tipare antisociale, pentru tine e usor, pentru alti e greu

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Poate am plecat eu de multi ani din tara, dar las-o naiba daca nici 50 de lei pe luna nu ai de sala, la ce mai stai in Romania? Vorbesc in general, nu despre tine.

Sincer eu unu nu as merge la sala, nu din cauze financiare si sociale

| anonimaalee29 explică (pentru anonim_4396):

Merg la sala, dar nu prea stiu ce sa mananc si cum ca sa fac masa musculara.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimaalee29):

Orice sala are un instructor sau cum il chemati voi. Mergi frumos la ala/aia si intreaba ce trebuie sa mananci si ce exercitii trebuie sa faci pentru ce te doare. Tot sau picioare / brate/ abdomen.

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Poate ar trebui sa incerci. Dar la o sala ca lumea, unde merg sportivi profesionisti, o sa vezi ca e ceva unic sa te antrenezi cu profesionistii si sa inveti de la ei.

p.s.: pentru varietate, poti incerca si o sala strongman... sa faci cu totul alte exercitii (busteanul, mersul fermierului, bolovanii, cauciucurile uriase, etc.) sa vezi ce febra faci big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un program pentru incepatori full body beginner(starting strenght, strong lifts 5x5, out alpha novice program) sau orice program 5x5 pentru incepatori, de 3 ori pe saptãmânã sa inveti executia, si sa-ti faci o baza. Restul alimentatia surplus caloric daca esti slab, si deficit daca esti gras. Simplu ca buna ziua.

| CdeMetal a răspuns:

Sa muncesti multi ani, masa musculara nu creste peste noapte.

| Cristine9595 a răspuns:

Sa faci sport.