| Xw3R a întrebat:

Ce să aleg dintre înot, handball şi baschet? Am 15 ani jumătate şi o înălţime de 1, 67. Vreau să fac 1, 75 - 1, 78 sau chiar 1, 80. Care sport ar fi mai bun? Să nu îmi spuneţi că depinde de ce îmi place mie, cu toţii ne acomodăm. Nu vreau doar să mai cresc în înălţime, ci şi să îmi dezvolt corpul pentru că, am mâinile subţiri şi sunt destul de slab. Rog seriozitate! Cam câte luni trebuie să stau la un astfel de sport ca să mă dezvolt atât cât vreau?

Răspuns Câştigător
| wpetterssone a răspuns:

Înot 3-6 luni sau basket un an.
Eu am ajuns la 1, 94 m fără să fac sport.

12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sporturile nu inalta, e un mit urban.

| Xw3R explică (pentru doctorandus):

Cum nu înalţă? Sporturile gen baschet, inot, handball ş.a.m.d forţează oasele să se întindă, iar muşchii îi tonifică. Nu ştiu de unde eşti documentat tu, dar nu e bine ce zici.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Xw3R):

Inaltimea e genetica. Tu chiar ai impresia ca daca te joci cu o minge si faci cateva sarituri ti se modifica genele? laughing

| doctorandus a răspuns (pentru Xw3R):

In baschet sunt selectati jucatori inalti pentru ca in general ei sunt mai buni la baschet decat cei scunzi. Asa ca e taman invers: nu baschetul produce cresterea in inaltime, ci cei inalti tind catre baschet.

| doctorandus a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, pentru a fi inalt trebuie sa ai baza genetica si nutritie adecvata. A fost un documentar olandez cu un ierbivor care a devenit piticania clasei din cauza ca manca de mic doar fructe si legume crude.

| Xw3R explică (pentru AnastasiaK):

Nu, dar îmi întinde oasele şi muşchii şi am o şansă să mai cresc câţiva centrimetri.

| Xw3R explică (pentru AnastasiaK):

Şi nu e o simplă minge, nu sunt câteva sărituri. E un sport. Un sport pe care l-aş putea practica ca hobby dacă nu e să reuşesc după ce termin un liceu şi o facultate. Şi nu mă duc doar câteva zile, mă duc un an, doi. Şi nu e vorba neaparat de gene, e o prostie. Da, contează, dar nu aşa cum crezi tu.

| Kerre a răspuns (pentru Xw3R):

Faptul ca vezi la sporturi gen baschet, inot, handball jucatori inalti este ca asa sunt ei selectati din prima, este un mit urban asta cu "sporturile inalta" sau " daca stai atarnat de bara se intind oasele" etc, totul se face din genetic.

| Xw3R explică (pentru Kerre):

Nu bro, nu e calculată treaba asta. Cei care se duc în spaţiu mai cresc pe puţin 5 centimetri datorită gravitaţiei ca drept exemplu.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Xw3R):

Nu, "cresc", li se mareste spatiul dintre discurile intervertebrale si revin la inaltimea initiala in timp oricum. Asa si tu esti mai inalt dimineata decat inainte de culcare, dar asta nu e argumentul ca ai creste de la somn laughing Stiu ca e naspa, dar nu-ti poti modifica inaltimea. Cu sport si fara, va fi aceeasi, mai documenteaza-te.

| Kerre a răspuns:

Pentru inceput sportul nu influentiaza cresterea in inaltime! geneticul o face. Daca vrei sa te ingrasi si sa pui totodata ceva masa musculara pe tine poti merge la sala, este mai mult un stil de viata decat un sport dar te ajuta sa iit echilobrezi tot corpul intr-un mod cat mai sanatos posibil.

| Xw3R explică:

Toți colegii mei sunt cu un cap mai mare, mai grăsuți, mai cu mușchi. Vreau să fiu și eu la fel ca ei, să pot ieși și eu în oraș simțindu-mă bine.