Cum nu înalţă? Sporturile gen baschet, inot, handball ş.a.m.d forţează oasele să se întindă, iar muşchii îi tonifică. Nu ştiu de unde eşti documentat tu, dar nu e bine ce zici.
Inaltimea e genetica. Tu chiar ai impresia ca daca te joci cu o minge si faci cateva sarituri ti se modifica genele?
In baschet sunt selectati jucatori inalti pentru ca in general ei sunt mai buni la baschet decat cei scunzi. Asa ca e taman invers: nu baschetul produce cresterea in inaltime, ci cei inalti tind catre baschet.
Da, pentru a fi inalt trebuie sa ai baza genetica si nutritie adecvata. A fost un documentar olandez cu un ierbivor care a devenit piticania clasei din cauza ca manca de mic doar fructe si legume crude.
Nu, dar îmi întinde oasele şi muşchii şi am o şansă să mai cresc câţiva centrimetri.
Şi nu e o simplă minge, nu sunt câteva sărituri. E un sport. Un sport pe care l-aş putea practica ca hobby dacă nu e să reuşesc după ce termin un liceu şi o facultate. Şi nu mă duc doar câteva zile, mă duc un an, doi. Şi nu e vorba neaparat de gene, e o prostie. Da, contează, dar nu aşa cum crezi tu.
Nu, "cresc", li se mareste spatiul dintre discurile intervertebrale si revin la inaltimea initiala in timp oricum. Asa si tu esti mai inalt dimineata decat inainte de culcare, dar asta nu e argumentul ca ai creste de la somn Stiu ca e naspa, dar nu-ti poti modifica inaltimea. Cu sport si fara, va fi aceeasi, mai documenteaza-te.
Pentru inceput sportul nu influentiaza cresterea in inaltime! geneticul o face. Daca vrei sa te ingrasi si sa pui totodata ceva masa musculara pe tine poti merge la sala, este mai mult un stil de viata decat un sport dar te ajuta sa iit echilobrezi tot corpul intr-un mod cat mai sanatos posibil.
Toți colegii mei sunt cu un cap mai mare, mai grăsuți, mai cu mușchi. Vreau să fiu și eu la fel ca ei, să pot ieși și eu în oraș simțindu-mă bine.