| Daniel_Dany_1990_tmyT a întrebat:

Ce sa mănânc in fiecare zi ca sa am six pach bine definit și sa cresc in masa musculară si mai ales cât sa mănânc și ce sa nu mănânc țin sa Menționez ca am un 1.80 și 52 kilograme
As vrea un program pe zile și câteva expemle despre ce sa mănânc intr-o zi întreaga
A da și am uitat sa Menționez ca fac sala și am 16 ani cel mai bun răspuns primește funda răspundeți nu mai dacă știi
Mulțumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| alex495 a răspuns:

La 1 80 52 de kg e cam ciudat. Cat de slab esti omule... Mai bine ai incepe sa pui pe tine si dupa apucate de sala. Pentru six pack trebuie sa numai mananci tot ce inseamna prajeala sau fast food si sa bagi abdomene cu greutati. La 52 de kg la 1 80 sincer nu stiu daca s ar vedea ceva... Mai bine mananci normal, mai pune 10 kg pe tine si dupa bagi sala, dupa numai mananci prajeli deloc, si o zi pe sapt bagi doar abdomene, nu stiu dotarile salii in care te duci tu, dar posibil sa ai o banca macar de abdomene, acolo faci abdomene clasice cu discul de 2/5 kg la inceput, dupa faci abomen si te si rasucesti cu discul pentru muschii abdominali din stanga dreapta. Se gasesc exercitii serios acum, incerci sa faci 20 de repetari a 3 serii si in 8 luni o sa ai six pack

| MihaelaElena67 a răspuns (pentru alex495):

Raspunsul tau este in mare parte corect, dar trebuie sa te corectez deoarece il induci in eroare si nu va reusi sa puna muschi cum trebuie! Poti avea six pack si in 3 luni. Nu folosti greutati, aia e alta poveste. Totul incepe de la alimentatie. Mananca sanatos, nu manca ca de obicei, ci incearca sa mananci din ce in ce mai mult. De exemplu daca avei 3 mese pe zi, acum mai adauga 2. Alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine si fibre. Adica fructe si carne. Proteina nu se asimileaza daca organismul tau nu detine destule fibre, care se obtin din fructe. Nu manca inainte de culcare.Nu ai nevoie neaparat de sala. Asta tu alegi. Poti incepe de acasa. Dupa o incalzire buna de 10 minute incepi cu flotari si abdomene. Sunt o varietate de exercitii pentru aceste grupe. Poti dezvolta spate, triceps, biceps, umeri. Prin flotari. Cauta pe Youtube si vei gasi fara probleme. La fel cu abdomene. Nu fa atatea cat crezi tu. Faci pana incepi sa simti muschiul incordat, iar de acolo plusezi cu inca cateva exercitii. Atunci e momentul cand fibra musculara cedeaza. Nu fa exces de nici un aliment in special de zahar. NU te lua dupa diete de genul "3 oua in fiecare dimineata". Ouale contin colesterol si consumate in exces dauneaza. Dupa o luna doua de flotari si abdomene poti incepe usor cu sala. Daca respecti ce am zis mai sus dupa doua saptamani incep sa se vada rezultatele. Orice miscare trebuie executata foarte corect. Inainte sa incepi mereu verifica prin tutoriale online daca faci bine. Efectuarea gresita duce spre accidentare. Si de acolo multe se dau peste cap

2 răspunsuri:
| luliluli a răspuns:

Ca sa faci masa musculara ai nevoie de proteine. Asta inseamna ca trebuie sa mananci zilnic oua, carne, lactate.
Cauta sa manaci cate 2 oua/zi in fiecare dimineata timp de 5 zile consecutiv, iar o zi pauza (fara oua la micul dejun). Dupa care se reia: 5 zile 2 oua la micul dejun, o zi pauza. Dimineata poti manca pe langa cele 2 oua, un Fagaras, o cana cu lapte, sendwich-uri cu unt si branza, sunca, gem, dulceata, sau orice altceva iti place. Dar la greutatea ta ti-as recomanda paine cu unt zilnic la micul dejun.
La pranz si seara masa trebuie sa contina carne; Depinde foarte mult ce iti place sa mananci. Poti manca supe / ciorbe / borsuri si friptura cu salata, dar nici o masa fara carne.
Intre mese poti sa mananci fructe, iaurt. Daca faci sala trebuie sa mananci si dulciuri pentru ca organismul are nevoie de glucide. Poti Sa iei zilnic, pe stomacul gol 1-2 lingurite de miere de albine, apoi in cursul zilei sa consumi fructe (gustari) intre mesele principale, iar inainte de antrenament te popti rasfata cu o ciocolata. Cantitatile de alimente depind foarte mult de tine. La greutatea pe care o ai nu se impun restrictii de cantitate.
Cel mai bine cred ca este sa pastram un echilibru in toate. Nu trebuie sa te indopi, sa nu te mai poti misca. Mananca atat cat ai nevoie, dar ai grija sa ai o dieta corecta. In felul acesta, in timp, rezultatele nu vor intarzia sa apara, chiar daca nu vei avea rezultate imediate.