anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar exista riscul de inec la o piscina publica daca nu stii sa inoti? Sau sunt doar superstitii.

21 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Da sant riscuri

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu sunt. Se moare la piscină. Să cauți bazinul pentru copii cu apa sub 1 m adâncime.

| Sn4k3 a răspuns:

Daca piscina ar avea adancimea de 3 m tu ce crezi?

| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Are 2m.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se poate si acolo.

| StrongHeart a răspuns:

Da,exista,riscul.
Eu am fost martor la o chestie de genul, un copil de 13-14 ani a murit la piscina, din cate am inteles niste baieti mai mari l-au lovit, se jucau habar nu am si asta nu mai iesea din apa.Aia au fugit de la loc si l-au gasit niste oameni, l-au scos si au chemat ambulanta.Medicii au incercat sa il resusciteze dar nu a supravietuit.Am vazut cu ochii mei si crede-ma apa era de maxim 1.8m adancime.Deci grija mare cu cine te anturezi dintr-o joaca poti sa ajungi la spital sau sa mori.
Evident ca asta e un caz destul de rar si daca stii sa innoti si ai oameni calumea cu tine nu ai de ce sa iti faci probleme.
Dar riscul exista.

| Panamax a răspuns:

Daca nu stii sa inoti nu ai ce cauta intr-o piscina publica.
Poti aluneca sau poti fi impins in apa adanca.

| anonim_4396 explică (pentru Panamax):

Da, sunt constient insa in apa e pus ceva care te ridica inapoi sus si ma gandeam ca e nu sunt riscuri.

Da, sunt constient insa in apa e pus ceva care te ridica inapoi sus si ma gandeam ca nu exista riscuri.

A da, marimea piscinei e de 2m.

| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este nimic in apa care sa te ridice, doar daca sari pe spinarea cuiva.

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca cineva vrea sa te vada mort, si ti-a spus ca se pune clor in apa ca sa te tina la suprafata; nu ai ce cauta la piscina daca nu stii sa inoti, iar din cand in cand se ineaca oameni care stiu sa inoate.

| Iote a răspuns:

Nu e vorba de superstitii aici. Daca nu stii sa inoti, te ineci. Nu e doar risc, ci certitudine. Ar trebui sa ai un instructor langa tine, sa te invate inainte de a inota singur.
Nu stiu la ce te referi cand spui "in apa e pus ceva care te ridica inapoi sus". Piscinele sunt cu apa dulce si nu "te arunca in sus".
Exista bazine cu apa sarata care, da, te mentin la suprafata. Insa si acolo daca nu stii sa te mentii, te poti rasuci si ineca. Te arunca asa de tare, ca vii cu capul in apa. Am vazut un astfel de caz.

| StrongHeart a răspuns (pentru Iote):

Cred ca se refera la clor.

| anonim_4396 explică (pentru StrongHeart):

Exact, clor.

| Iote a răspuns (pentru StrongHeart):

Clorul dezinfecteaza apa, nu te tine la suprafata.

| Iote a răspuns (pentru anonim_4396):

Clorul nu te tine la suprafata. Doar dezinfecteaza apa.

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar apa sărată sau foarte sărată te ține la suprafață.
Dar nici atunci riscul nu e exclus.

| Bozgi200 a răspuns:

Te poți îneca și cu un pahar de apa...stai in apa mai mică sau scări

| Anonim777777774684623665 a răspuns:

Stiu ca suna penibil dar da, exista riscul
De fapt au existat sute de cazuri (poate chiar mii)m de-a lungul anilor cand oameni au murit inecati la piscina

| Scarlord a răspuns:

Depinde...
Dacă în aceea piscină se află un salvamar riscul este foarte mic chiar spre nul.
Sper că te-am ajutat!