O curiozitate mai întâi: cum ai constatat că ai mai multă forță pe un braț decât pe celălalt? La masa musculară bănuesc că vizual
Pentru forță maximală se pot face 1-3 repetări și cu pauză destul de mare între serii (6-7 minute). Dar aici vorbim de încărcătură foarte mare, deci sunt dezavantaje precum risc de accidentare și timp lung de recuperare. Așa că în general se merge pe metoda de 5-7 repetări.
Este stangaci si a folosit dreapta pentru a da la pompa.
Păi am făcut skandanberg cu un prieten de al lui și am reușit să rezist mai mult cu brațul stâng decât cu cel drept plus că și săptămâna trecută un coleg ma provacat la skandanberg și am acceptat am facut cu dreapta prima dată m-a pus imediat apoi cu stânga, nu a mai reușit să mă pună și eu l-am pus pe el așa am constat oricum de aia întrebam cum trebuie să fac exercițiile cu greutăți ca să am mai multă forță decât masă musculară dacă ai putea să mă ajuți ar fi super dacă de sigur dacă ești specializat și în domeniul ăsta cu sportul am dat și fundă
Asta nu înseamnă că ai mai multă forță în stânga decât în dreapta. Înseamnă că ori ai mai multă forță în stânga ta decât în stânga lor, în timp ce ei au mai multă forță în dreapta lor decât ai tu în dreapta ta...ori că a existat o tehnică mai bună, nu neapărat forță că nu doar despre asta e vorba. Ca să compari forța în cele 2 brațe există varianta "profesionistă" să zic așa, cu aparate de măsurarea forței (dinamometru de exemplu) sau poți încerca să lucrezi cu gantere de diverse greutățiși să vezi dacă întâmpini dificultăți mai mari în realizarea exercițiului cu un braț decât cu altul.
Exercițiile cu greutăți le faci cu o greutate care să fie 80% din 1RM (adică 80% din greutatea maximă pe care poți să o ridici o singură dată)...sau ca să nu te chinui cu calcule sofisticate, iei o greutate medie și vezi câte repetări poți face cu o tehnică corectă. Dacă poți mai mult de 7-8, la următoarea serie alegi o greutate mai mare până ajungi la cea potrivită. Adaptezi pe parcurs.
Pentru documentare suplimentară, recomand "Forța - aptitudine motrică" de Virgil Tudor. E una dintre puținele cărți de specialitate care se găsește ușor și gratuit pe net.