Am luat creatina de mult timp, mai multe tipuri, apoi am avut pauza si tot asa.
SPre exemplu la culturisti, INAINTE de concurs ( in perioada de definire ), ei NU mai iau proteine si totusi, la NICI UNUL nu i se flescaiesc muschii ( ar fi stupid FIX INAINTE DE CONCURS sa ti se "flescaiasca" muschii ).
Asa ca sa intelegi cat ai aberat.
Creatina :
- elimina acidul lactic din muschi -> recuperare mai buna
- mareste sinteza proteinelor -> mai multe proteine intra in muschi ( de fapt mai multi aminoacizi )
- ajuta la circulatie si la pompare -> mai multa forta
- energizeaza organismul + hidrateaza muschii
- altele, alea sunt cele mai importante.
Fructele si legumele au proteine PROASTE ( au profil INCOMPLET de aminoacizi ).
Proteine bune ( adica COMPLETE ) = carne, peste, branza, oua, lactate
P.S. : partea cu asimilarea de la fructe ai dreptate, din cauza enzimelor
Sunt lucruri complet diferite. E ca si cum compari masinile cu barcile.
Dar ca importanta, proteinele primeaza apoi creatina.
Proteine, pe care le iei din mancare(carne, fructe). Creatina nu este tocmai buna pentru organism si ea nu iti creste decat forta putin si masa musculara. Acum o sa vina un "shmecher" si o sa-mi spuna ca nu stiu ce e aia creatina, dar creatina in timp iti produce niste efecte nedorite. Afecteaza in primul rand ficatul. Am cunostinte care au luat creatina si s-au lasat de asta. Esti umflat cu oxigen. Se retine mai multa apa in muschi, deci daca nu o mai iei cateva zile/saptamani, o sa ti se "flescaiasca" muschii. Iti trebuie 2g proteina pe kg pe zi ca sa creasca masa musculara. Si 1g/kg e de ajuns. Daca ai 60 kg, 60g proteina le obtii usor si fara riscuri. Dar ai grija pentru ca te poti ingrasa. Eu sincer nu recomand Creatina.
Da, domnu`. Fructele si legumele impreuna reprezinta o sursa importanta de proteina. Fasolea pe care o mancai cand erai mic contine proteine, cartofi, acaju, migdale, alune, brocoli etc. Ia tu creatina daca zici ca e asa buna. Am cunoscut multi oameni care au practicat culturism pentru diferite scopuri si multi mi-au zis cam acelasi lucru. "Vitaminele si proteinele nu le iei din prafuri". Luati frate ce vreti voi, nu ma afecteaza pe mine. Eu imi dau cu parerea ca am habar ce spun si fac si eu acelasi lucru. Fructele in primul rand ajuta la asimilarea proteinelor. Degeaba le consumi daca nu sunt asimilate.
Am luat creatina de mult timp, mai multe tipuri, apoi am avut pauza si tot asa.
SPre exemplu la culturisti, INAINTE de concurs ( in perioada de definire ), ei NU mai iau proteine si totusi, la NICI UNUL nu i se flescaiesc muschii ( ar fi stupid FIX INAINTE DE CONCURS sa ti se "flescaiasca" muschii ).
Asa ca sa intelegi cat ai aberat.
Creatina :
- elimina acidul lactic din muschi -> recuperare mai buna
- mareste sinteza proteinelor -> mai multe proteine intra in muschi ( de fapt mai multi aminoacizi )
- ajuta la circulatie si la pompare -> mai multa forta
- energizeaza organismul + hidrateaza muschii
- altele, alea sunt cele mai importante.
Fructele si legumele au proteine PROASTE ( au profil INCOMPLET de aminoacizi ).
Proteine bune ( adica COMPLETE ) = carne, peste, branza, oua, lactate
P.S. : partea cu asimilarea de la fructe ai dreptate, din cauza enzimelor
Salut! In primul rand proteinele te ajuta sa te "ingrasi", iar creatina iti da forta, rezistenta si o crestere mica o bratelor acea crestere rezulta din apa care ramane in brate pentru superhidratarea muschilor. Daca esti foarte slab poti lua proteine (serious mass parca vroia un coleg sa isi sumpere 1250 de Kcal o portie, sacul avea 5 Kg costa 2 mil. si iti iei din el 16 zile). Iar creatina storm de la Universal am inteles ca e cea mai buna in jur de 40 de zile te tine. In concluzie creatina da forta(pe perioada cat iei, si scade un pic din forta daca nu mai iei, iar daca te lasi de sala se duce de tot creatina si apa din muschi), iar proteinele te "ingrasa"
anonim_4396 întreabă: