| FukUBetta a întrebat:

(Cred ca asta este rubrica corecta.) Ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi? Ce as putea face (nu sala sau asemenea) ca sa slabesc si eu? Miscare (alearga x distanta pentru n timp), sa incep sa fac ceva sport, sa ma pun sa fac niste exercitii in acasa (daca da atunci dati o lista cu ce pot face acasa fara echipament), ca sa slabesc. Ori ce idee este buna, atata timp cat ma poate ajuta. Nu vreau rezultate intr-o saptamana sau perioade scurte de timp, dar nici sa dureze jumate de an sau mai mult, cam 3 luni sau 4 luni, asa ceva.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Ai spus ca nu vrei rezultate intr-o saptamana, dar nici sa dureze mai mult de jumatate de an, insa de zis cat vrei sa slabesti, n-ai mai zis laughing

In fine, raspunsul e deficit caloric si ma amuza ca din toti cei care au raspuns, doar unul a zis asta. In rest, poti sa faci tu cata miscare vrei si sa renunti la ce alimente vrei, daca vei fi in surplus caloric tot nu vei slabi, evident.

Cat despre miscare, daca nu vrei sala, te vei baza mai mult pe cardio. Uite si cateva exercitii pe care le poti face acasa:
-alergare pe loc (cu genunchii la piept)
-genuflexiuni (cu saritura)
-flotari
-coreene
-bricege
-plank
-fandari (cu saritura)
-mountain climber

Le-am scris cum mi-a venit, nu sunt grupate in nicio ordine si nici nu iti voi spune cate sa faci, cat timp, etc. Consider ca antrenamentul trebuie sa ti-l gandesti singur in functie de rezistenta si preferintele tale. Bafta!

5 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Eu am programul In forma in 30 zile ( sau ceva de genul) instalat si mai fac exercitii de pe Youtube. Si nu este nevoie de echipament. In total imi ia cam o ora, o ora jumatate sa le fac cu pauze cu tot.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, renunti la: paine, fainoase, paste, pizza, cereale, sucuri si dulciuri.
Pentru alergat cate 1 ora pe zi, nu ai nevoie de echipament sportiv, asa ca, spor la alergat!

| minrest a răspuns:

Mananca un pic mai putine calorii decat consumi, si vei slabi.

| Sigfrid a răspuns:

Fa un sprint de un minut, apoi mergi repejor 2. Repeta procesul de 3-4 ori la inceput si creste periodic.
Acasa poti sa faci antrenamente de tip circuit. Gen 10 flotari, urmate fara pauza de 10 genuflexiun cu saritura, apoi 30 de sec. de shadow boxing la intensitate maxima si la final iei o pauza scurta. Si aici faci cateva serii.
Per total iti va lua 20 de minute pe zi, dar fiind exercitii de tip HIIT, vei arde kcalorii si dupa terminarea antrenamentului

| DanielHX a răspuns:

Slabirea se face prin deficit caloric. Faza cu caloriile consumate si caloriile arse este o prostie, 1g de proteina = 4kcal, la fel ca si 1g de carbohidrati, e vorba de ce fel de calorii consumi. Seara activitatea ta fizica nu mai este asa ridicata, deci renunta la carbohidrati si grasimi (grasimile sunt foarte dense caloric). Cel mai bun exercitiu ce il poti face pentru contribuire la slabire e sprintul sau antrenamentele HIIT. Daca vrei sa slabesti trebuie sa uiti de videourile de pe YouTube unde orice persoana incearca sa faca un ban. Singurele persoane ce ti le recomand sa le urmezi e Jeff de la Athlean X. Pentru schimbari rapide trebuie sa iti restrictionezi caloriile si sa stai in "starea de foame" peste 12h pe zi, avand desigur grija la carbohidrati seara. Mananca ultima masa cu 4-5h inainte de somn si fa cardio dimineata pe stomacul gol, pentru ca esti intr-o stare catabolica, nivelul de insulina e scazut, ideal pentru fasting.