Da, si nu. Depinde de cit esti de atenta. Daca esti tot timpul cu ochii pe minge, nu are cum sa te loveasca. Stii sa te feresti de ea, nu trebuie sa te invatam noi asta . Insa daca nu esti atenta, si te uiti in alta parte, in acel moment poti fi lovita, dar si asa, in anumite circumstante. Nu se va intampla cand mingea e sutata pe poarta, sau cand e oprita datorita jocului, sa zicem din cauza unui fault. Si neaparat directia ei trebuie sa fie spre tine, altfel, te rateaza si nu te mai loveste.
Din experienta, de 4 ani de volei cu cate doua antrenamente pe zi uneori, pot spune ca niciodata nu m-a lovit o minge accidental decat in acele momente in care nu am fost atent la ea. Desi uneori erau si sase mingi pe teren, intreaga echipa, de 12 oameni, facind exercitii doi cate doi cu o minge. Zburau pe teren de te si mirai ca nu te loveste vreuna .
Mersi!
Eu am intrebat pentru ca o prietena sustinea ca nu exista sanse cu toate ca am incercat sa ii explic.
Exista sanse, pentru ca nu poti fi atent intrutotul la minge daca estii in afara jocului. Chiar si jucand ai momente (si la volei mi se pareau atit de amuzante acele momente) cand pierzi mingea din vedere, si chiar nu sti pe moment unde e, cel mai amuzant era cand te trezeai lovit de ea inainte de a descoperi unde e . Sau faza poate fi atit de rapida, de exemplu, un sut puternic face ca mingea sa loveasca pe cineva si sa ricoseze in tine, fara a mai avea timp sa reactionezi, chiar daca esti cu ochii pe minge. Dar asta se intampla foarte rar.
Normal ca exista riscul.Ar fi un risc si daca ar fi de 3 metri pentru ca nu sti in ce parte zboara mincea cand se arunca toti pe ea.