| alex80 a întrebat:

Credeti ca fetele pot juca fotbal? Stiu ca sunt echipe si de fete, insa pot fi ele la fel de bune ca baietii? Pot castiga ele sume mari la fel ca marii fotbalisti? Voi ce credeti?

8 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Joaca deja, dar fotbalul feminin e mult sub cel masculin, ritmul e altul, greselile sunt mai multe, sunt mult mai lente, cu alte cuvinte nu ar avea de ce sa fie la fel de bine platite precum barbatii,, m-am uitat de curiozitate la cum joaca cele de la fotbalul feminin si e sub orice critica, orice sut pe poarta e gol, portarul e mai mult de forma acolo, fundasele sunt petarde, fotbalul feminin la cel mai inalt nivel e undeva la nivel de fotbal masculin la semi-amatori, fara exagerare dar o echipa de liga a 2-a de prin Romanika cred ca ar bate la 0 orice echipa de fotbal feminina.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Pot juca fotbal, dar femeile nu pot fi egale nu bărbații la fotbal, nu e vorba de misoginism, doar că, corpul lor are anumite limite.

La nivel de performanță zic, că așa se mai găsește câte una să dribleze băieții de să-i pună în fund sau să facă cu piciorul duble câte nu pot eu să fac dacă adun 100 de încercări.

| Drimmero a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Ar merge candva de o demonstratie amicala intre castigatoarea UCL din acel an si cu castigatoarea ucl la fotbal feminin, cred ca vom numara pe degete de cate ori vor trece fetele de jumatatea lor de teren, n-ai cum sa compari...ar fi v1ol pe teren, daca se pun sa joace pe bune le desfiinteaza.

| lorelai11 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Ba chiar misoginism e. Nu asta e factorul pentru care fotbalul feminin nu e la nivelul lor. Vezi ca in Olanda deja exista echipe mixte de fotbal si fetele se descurca cel puțin la fel de bine. Dar ia verifica și vezi când a apărut fotbalul feminin și când a apărut fotbalul masculin, ei jucau din anii 1800 când femeia nici nu avea drept de vot. Femeia a luat contact cu fotbalul abia în secolul asta, daca ai fi trăit și te-as fi întrebat acum 200 ani daca femeile pot juca fotbal îmi răspundeai că nu sau cel puțin nu le vedeai la nivelul la care le vezi azi, și da, nici nu credeai că e posibil ca o fata sa facă cu piciorul duble pentru ca "corpul lor are anumite limite". Nu toate fetele sunt la fel, au fost fete care au bătut băieți la sporturi de contact, darămite la fotbal... vezi ca in 2016 nationala feminina de fotbal a Australiei a jucat un amical cu o echipa U15 din tara lor și au luat bătaie cu 7-0, dar în urmatorul an naționala feminină SUA au jucat un amical tot cu o echipa U15 și au pierdut 5-2, și vezi că echipa aia au pierdut cu Suedia tot la fete cu 3-0, pe scurt băieților le-au dat 2 goluri iar fetelor de la Suedia nu le-au putut da niciun gol. Fotbalul feminin e in continuă evoluție, la început pierdeau cu 20-0, mai încoace pierd cu 10-0, cu 7-0, 5-2 samd, diferența dintre recorduri e din ce in ce mai mică între femei și bărbați însă puțini au ochi și minte să priceapă asta. peste 50-100 ani o sa fie cu totul și cu totul o alta configurație. Voi vreți să fie fotbalul feminin la același nivel în condițiile în care ele joaca fotbal de 10-20 ani și ei joaca de 200-300 ani. Unde mai punem că salariile fetelor sunt echivalente cu salariile "semi-amatorilor" la băieți, cum spunea cineva pe aici. In condițiile in care fotbalul feminin nu e încurajat, ba inca mai avem personaje precum becali care spun că "femeia nu are ce căuta în fotbal", cum ai vrea sa evolueze? echipele feminine câștigă una împotriva alteia cu scoruri fluvii, 5, 6 -0, semn că nu e o competiție echilibrata inca, când o să fie meciuri tari între ele, atunci se va schimba perspectiva. oricum in ultimii 100 ani s-au înregistrat diferente majore, fetele tot mai greu pierd in orice sport și în orice competiție, acum 100 ani fetele nici nu aveau acces în sport, astăzi se bat cu baietii, mâine s-ar putea să câștige în orice competiție cu ei. Iar cele care fac duble, cum de pot? acolo "corpul lor nu are ANUMITE limite"? cum de există câte una care driblează samd? tocmai pentru că în cazul respectiv, corpul baiatului are ANUMITE limite, nu corpul fetelor.De fapt, toate corpurile umane au ANUMITE LIMITE, dar uite că ele pot fi depășite, la atletism spre exemplu diferența e din ce in ce mai mică de la an la an între atletismul feminin și cel masculin, acum 10 ani nu credeai că putea fi redusă pentru că limita corpului feminin e fix acolo. Nimic mai fals, fiecare persoana se naște diferit și cu limite diferite, înclinații diferite și totodată nivel de antrenament diferit. Sunt fete care fac sute de abdomene fara nicio problema si unii băieți care se antrenează o viață și nu pot, nu îi lasă inima, plămânii sau configurația genetica a corpului.

| lorelai11 a răspuns (pentru Drimmero):

Ar merge candva și de o demonstrație între salariile pe care le ia câștigătoarea UCL la fotbal feminin și salariile care se câștigă în fotbalul masculin. Atâta vreme cât fetele sunt plătite la nivelul "semi amatorilor" la băieți și sunt nevoite să ia și al 2-lea job, normal că nu pot oferi o calitate a fotbalului mai "superioara". Până și în Premier League din Anglia, o mulțime de fete lucra ca ospătărițe, chelnerițe, bucătărese samd, caută interviuri pe Vice cu fete care sunt nevoite să facă și altceva pentru a putea trăi. Asta in Premier League la fete, tocmai în Anglia, darămite in țări unde fotbalul feminin e la primul nivel. 1.9% din întreg fotbalul e reprezentat de partea feminina, echipe feminine, ligi samd, tot ce tine de parte feminina. 1, 9% și voi vreți să joace fix la fel. Unde mai punem descurajările pe care le primesc fetele zi de zi de la o grămadă de misogini precum sunteți voi. Vezi că în 2016 o echipa feminină, mai precis națională Australiei a pierdut un amical cu 7-0 împotriva nistor băieți, in 2017 au pierdut cu 5-2 naționala feminină a SUA. Acum 100 ani femeile nu aveau dreptul să practice vreun sport. Acum 20-30 ani nu se credea că o femeie poate face duble cu piciorul sau football freestyle, driblinguri și alte scheme pe care majoritatea băieților nu pot. Cu cât mai des se fac amicale fete vs băieți, cu atât mai mult fetele își reduc din diferența până vor ajunge să facă egal și, de ce nu, să și câștige meciurile...

| Drimmero a răspuns (pentru lorelai11):

Ce nu inteleg duduile sau nu vor sa inteleaga e ca fotbalistii isi merita banii pentru ca ei produc foarte multi bani pentru echipele lor de club, datorita fotbalistilor de renume brandurile mari se asociaza cu cluburile de fotbal si devin sponsori, datorita fotbalistilor se vand tricouri de ordinul miliardelor, datorita fotbalistilor se inghesuie lumea pe stadion sau in fata TV-urilor pentru a urmari partidele, toate aceste genereaza bani, vorbim de sute de milioane de euro anual, bani incasati de cluburile de fotbal.
E o diferenta colosala intre fotbalul masculin si cel feminin, primul e mult mai valoros decat cel feminin, aici nu e misoginism ci realitate, cand vor produce si fotbalistele cat produc fotbalistii atunci sa aiba pretentii sa aiba salarii egale, dar ele cand nu produc nici macar 1 sfert din ce produc astia nu au dreptul sa ceara egalitate. Aceste venituri sunt venite in mare parte de la fani, poti sa-i acuzi pe fani ca vor sa vada fotbal masculin in detrimentul fotbalului feminin? Vorbim totusi de o diferenta enorma de valoare intre fotbalul masculin si cel feminin, d-aia campioana mondiala la feminin a fost batuta de o echipa de pusti, intr-un meci oficial jucat pe bune intre cele mai bune echipe la masculin/feminin cred ca vom vedem scoruri de handbal, nu au absolut nicio sansa, nu se compara nivelul de pregatire intre 2 sexe cand e vorba de fotbal, valoarea e incontestabila prezenta mai mult la barbati. Mi se pare corecta diferenta asta, nici nu ai cum sa acuzi fotbalistii ca castiga cu mult peste fotbaliste, ei aduc venituri uriase pentru echipe, fotbalistele produc putin pentru ca la ele nu se inghesuie lumea pe stadion, nici marile branduri nu trag la ele iar audienta de la TV e scazuta cand joaca ele, castiga cat produc, e un lucru cat se poate de corect.

| lorelai11 a răspuns (pentru Drimmero):

Nu, nu e corecta diferența de salarii. Asta e motivul pentru care fetele nu vor putea evolua. Cum ai vrea să producă fotbalul feminin la fel de mult în condițiile în care 1, 9% din totalul jucătorilor de fotbal e reprezentat de partea feminina? Și atunci, cum vrei să înceapă partea feminina sa joace fotbal la un nivel înalt daca nu le oferim un imbold, o motivație? In Premier League la fete, in Anglia, jucătoarele au și un al doilea job, deci nu se pot întreține doar din fotbal, deci fotbalul e doar un hobby pentru ele. Referitor la aia cu pustii, au fost niste rezultate normale în condițiile în care puștii aia se antrenează aproape la fel, la fel sau in anumite cazuri chiar mai mult decât seniorii, "pustii" aia visează fotbal, e singurul lucru pe care îl fac, fetele fac fotbal in "timpul liber", realizează că asta e in Anglia, darămite in țări precum Romania, Ungaria, Austria și alte zeci și sute de tari mai subdezvoltate. Și chiar unde femeile pot din greu sa se întrețină, ele nu își dedică atât timp antrenamentelor pentru că nici nu au atâta timp la dispoziție, plus că mai sunt și unii ( și nu putini) antrenori care nu cred că o femeie e capabilă să joace fotbal la un nivel adevărat. Faptul că în acel meci amical în care naționala feminina de fotbal SUA au pierdut cu 5-2 de la acea echipa U15 e un pas înainte, au dat 2 goluri, aceasta SUA au pierdut cu 3-0 de la echipa fetelor din Suedia la JO, nu le-au dat niciun gol suedezelor, ălora le-au dat. Și erau și obosite pentru că urma un meci cu naționala feminină a Rusiei, nu au dat ele chiar 100%. Iar pustii aia nu sunt "fitecine", la 14 ani procesul de creștere e aproape definitivat, diferențele sunt foarte mici între un puști de 14 ani și un adult. Ba chiar și rezistența e in favoarea lor. Fotbalul feminin e in pura evoluție, fotbalul masculin e intr-un trend descrescător și asta e pur-vizibil... Când faci asemenea comparații, mai uite-te și la numărul celor care practică așa ceva. 1.1% e procentul de femei practicante de fotbal și 98.9% e procentul de bărbați practicanți de fotbal. Asta doar din rândul fotbaliștilor. Mă întreb, oare cat % din populația femeilor sunt fotbaliste? Deci nu fa o astfel de comparație când numărul lor e mult mai mic. In schimb, in mod normal, ar trebui sa fim de acord că e absolut ABSURD și o PSIHOZA să plătim fotbaliștii cu atâtea milioane de euro în condițiile în care acest sport nu e singurul sport din lume, și nu doar că nu e singurul sport din lume, dar nici măcar totalitatea sporturilor nu e cea mai importantă ramura din lume ca să scăldăm acești fotbaliști in bani. Deci, clar, ar trebui redus din salariile lor și dat la fotbalul feminin. Investește ca să produci. Investești în fotbalul feminin, calitatea incepe să crească. Și, evident, mai trebuie și răbdare, având în vedere faptul că în urma cu 50-100 ani femeile aveau interzis la fotbal. Personal, am văzut femei care NU SUNT fotbaliste și care au o tehnica chiar mai bună decât a unor fotbaliști profesioniști, am văzut niște duble, șuturi pe poartă care probabil o să ți se pară ireale, dar exista. Sunt curios ce reacție o sa ai. O să zici că sunt excepții sau "cu o floare nu se face primăvară?" Ideea e că acestea EXISTA, nu toate femeile au aceeași pasiune, înclinație, dăruire, hobby samd. Inca nu exista competiție pentru a încropi 11 astfel de exemplare de fiecare echipă, de asta o sa vezi discrepanta atât de mare intre echipele fotbalului feminin ( și scoruri de 10-0 între ele). Chiar și așa, niciodată nu poți fi sigur de nimic, nu e 100% bătut în cuie că ar fi scor de handbal între cele mai bune. Ar trebui încercat, orice pas e o evoluție, anul asta ar fi 12-0, anul viitor 11-1, peste 2 ani 5-2 peste 5 ani 2-1, peste 10 ani poate 1-2. Sau poate că nici nu ar fi așa, nu e nimic 100% sigur. Niciun meci nu e sigur. O șansă au și ele, chiar și cea mai nontitrata echipa de fotbal feminin are o șansă cu orice club masculin. De asta e frumoasa viața, că e plina de surprize. Dar chiar și dacă diferența ar fi "colosala", nu ar fi absolut nicio rușine, având în vedere atâția factori care împiedică dezvoltarea fotbalului feminin. Remunerarea, numărul redus de articole in presa despre ele, neincurajarea din partea publicului, audienta de la TV. Repet, daca admiti că există femei care pot fi la fel sau chiar mai bune ca bărbații în materie de fotbal, e un pas. Ca fotbalul feminin încă nu e suficient dezvoltat încât să încropeasca o astfel de echipa de 11 jucătoare, e alt aspect iar motivele le-am prezentat. In Olanda, sunt echipe mixte până la 18 ani, U18 se joacă cu echipe mixte iar atât fetele cât și baietii sunt mulțumite /mulțumiți de acest aspect, nimeni nu are nimic de comentat, chiar și băieții au zis că sunt fete care sunt mai bune decât ei. Pregătire comuna, rezultate favorabile. De asemenea, președintele federației din Olanda a dispus de o echipă mixtă de fotbal in liga a 4 a olandeza. A spus că a făcut o pe baza studiilor. Olanda, nu Romania. In Romania, oamenii inca cred că femeile nu pot juca fotbal, că nu pot evolua, că sunt "mult sub bărbați" și așa vor rămâne mereu samd, gândire primitivă. Sunt făcute în tot felul. O astfel de societate s-a dovedit a fi nociva sute de ani, trăim cele mai bune perioade din lume datorita societăților evoluate, care e de acord cu emanciparea femeilor în orice domeniu. Societatea care nu a fost, a fost un dezastru. Scrii pe internet datorită societății evoluate care a fost de acord cu emanciparea femeii, tehnologia samd. De asemenea, eu cunosc fete care nu au ajuns niciodată fotbaliste ( am copilărit cu ele) și de mici erau foarte talentate, insa nu au fost lăsate de ai lor sa facă fotbal pentru că "sunt fete". Practic, părinții lor au făcut împotriva voinței lor. Astfel de cazuri sunt în scădere în lume, dar inca majoritate. Totodată, ca să mă conving de talentul lor, le am pus să îmi arate niste scheme. Mi au spus că în câteva săptămâni au reușit să ajungă la un nivel în care să facă peste 30 de duble cu piciorul la un nivel constant. Am incercat și eu fix antrenamentul lor și nu mi-a reușit. M-am antrenat fix ca ele, ele au asimilat și eu nu. Acolo m-am convins că există fete care se pricep, natural, mai bine decât băieții la fotbal. Fiecare persoana e născută diferit. Pentru inceput, e un pas sa admiti că sunt fete ( puține, multe) care chiar știu să joace fotbal la un nivel superior sau concurent celui masculin. Multe dintre aceste fete NU AJUNG în fotbalul feminin, iau alt drum, tocmai din cauza slabei remunerații și a motivației generale slabe ( audienta, promovare samd) și atunci renunță. Trăim intr o lume în care 50% dintre femei INCA isi petrec viața doar in propria gospodărie, fara să facă nimic altceva. Dintre aceste 50%, poate 40% dintre ele nu sunt de acord cu aceasta latură, însă "nu au ce face". Într-adevăr, pe vremuri, numărul lor era peste 80%, evoluția ajuta, faptul că numărul e în scădere, e un lucru pozitiv. Si sunt multe alte aspecte.

| lorelai11 a răspuns:

Clar, da. Totul e o bariera socială, nimic mai mult. Când va fi depășită aceasta bariera socială, fotbalul feminin o sa evolueze foarte mult. Am văzut eu cu ochii mei femei care joaca tenis cu piciorul în echipe cu băieți și aveau skill uri mai bune. Și nici măcar nu e nevoie de forță, deși sunt fete care generează o forță mai superioara decât mulți băieți. Uite te la messi, nimic din ce a făcut nu are legătură cu forța fizică, e faultat des, totul e de talent, skill samd. Cine ar fi crezut că un jucător de 169 cm ( o înălțime care e considerată mică și pentru fete in modelling, nu ești acceptată ca top model daca nu ai peste 170cm) poate să devină cel mai bun jucător din lume? Precis un corp cu o înălțime mai mica are ANUMITE limite, nu? Inclusiv în tenis, un jucător la 170 nu servește niciodată la fel ca unul de 210 cm. Cu toate astea, au fost jucători de 170 cm care au învins jucători de 210 cm prin ceva care se numește CREIER și pe care 90% dintre oameni îl ignoră... Atâta timp cât psihicul tau e slăbit, nu vei putea câștiga niciodată. Exista fete care bat băieți FIZIC. Și mai există și fete care iau bătaie de la băieți doar din cauza faptului că ele cred despre ele că nu "se pot pune cu un bărbat". Ce sa mai zicem că în tenis, o fata de pe locul 200+ a servit cu 220km/h, și acum recent, prin 2020... Sunt baieti la înălțimea ei care nu o pot face niciodată, sunt fete cu o forță nebănuită și care se subestimează foarte mult. fotbalul e un sport colectiv, atâta vreme cât nivelul de încredere între fete și conexiunea/simbioză între ele există și e la un nivel ridicat, antrenamente la un nivel intens, sacrificiu, salarii( factor motivațional) crescut atunci DA, cred că o echipa de fete poate să câștige meciuri împotriva echipelor masculine. O să vina și ziua asta, sunt convins de asta. Eu zic că în generația noastră, lucrul asta se va întâmpla. Din 2020 de când ai postat întrebarea până azi, 2022, fetele au mai făcut pași importanți. In fiecare zi, fetele fac pași spre evoluție. Adu-ti aminte ca societatea a evoluat cu cei care credeau în emanciparea femeii. Cei care nu credeau ( precum comuniștii, naziștii etc) au făcut prăpăd în lumea asta, numai dezastre au lăsat în urma lor. Societatea "masculina" nu e dorita de nimeni, calitatea vieții era 0 barat.