| tudorvolcano a întrebat:

Credeți că ora de educație fizică ar trebui să aibă teste sportive, pentru care să se pună note, și nu să se dea 10 pe degeaba?

În străinătate, când am fost la liceu, în clasa a 10-a aveam probă de alergat 2400 de m, într-a 11-a 2800 de m, și într-a 12-a 3200 de m.

Pentru proba de 2400, trebuia să fac 2400 de m în 12 min pentru nota 5, și pentru că am făcut în jur de 14 minute, am primit 4 și ceva, și îmi arăta corigență la sport la catalog (oricum probe de corigență nu se dădeau, dar putea afecta media generală).
Acest lucru, împreună cu altele, m-au motivat să dau jos, și dădusem jos 20 de kg.
Anul următor, la probe de 2800, am făcut 2800 de m în 12 minute și 30 de secunde (m-a ajutat enorm în primul rând faptul că aveam un ceas la număr, și știam dacă mă încadram pentru fiecare tură de teren, dar și pierderea a 20 de kg de grăsime m-a ajutat mult).

Nu ar scădea obezitatea și crește sănătatea populației la adolescenți dacă în acele puține 2 ore, chiar s-ar face probe serioase, pentru care tinerii să fie nevoiți să se pregătească, la fel cum se pregătesc de teză, de examene, în special de bacalaureat?
O populație productivă, nu cred că e făcută din niște grăsani care consumă pizza și hamburgeri, și muncesc la birou pe calculator, și la 30 de ani încep să aibă hiper-tensiune, diabet, apnee în somn etc., care să le afecteze ulterior munca.
Mi se pare că degeaba învață ei toate lucrurile intelectuale la școală, dacă nu au un corp sănătos, căci „mens sāna in corpore sānō".

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Să n-o mai lungim: NU se mai pun note la sport așa că fii calm!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abordarea profesorului.
Am avut, aici in țară, probe la care se punea notele într-un catalog personal. Dar nu le trecea dacă participam si nu plecam in timpul orei fără acord.
Am luat 2 sau 3 la aruncarea cu oina, doar din două încercări. Nu mi se părea corect să fie aceeași notare pe lungime, desi aveam înălțimi diferite 1.4 vs 1.7, plus ca ce forta sa ai daca esti exclus de la sport de echipa.

| vodami92 a răspuns:

In scoala generala sau la liceu asa se facea! se punea note pe teste sportive! si se puneau si note! ca sa nu le iei degeaba!

| Motisor a răspuns:

Se pun note si la noi pe alergari etc, doar că testele sunt ca să treacă toată lumea. La facultate am vazut eu ce înseamnă sportul, ca am ramas cu restanță la volei de m-am antrenat până mi-au iesit vânătăi pe maini. Cu ce-am ramas? Știu sa joc volei. Cred ca ar trebui sa fie luat mai in serios in școli sportul, să se de-a si teste scrise, pentru că in România lumea nu e prea educată despre importanța sportului, mai ales la țară, la noi munca=sport, de ca sa fii prost sa alegi ca nebunul pe drum daca poti sa dai cu sapa in grădină, dar lumea nu înțelege cum funcționează mușchii, chestii de astea simple de bază, o încălzire daca faci înainte de muncă, că lucrezi in constructii, depozite sau la birou la câtva timp sa faci niste exerciții pentru coloana etc păi ești trimis la Socola la nebuni.