anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu tot respectul pentru pasionatii de bodybuilding:

De ce il numiti pe andreas münzer (si alti bodybuideri ca el) o legenda? Sau o inspiratie?
Mi se pare stupid

Daca un om moare de obezitate, atunci nu il numim legenda.

Dar de ce numim o legenda un om care si-a batut atat de mult joc de corpul lui incat i-au cedat organele la 31 de ani?

Nu am intes niciodata aceasta diferenta de atitudini.
Doar ca sa stiti:
-organele lui nu aveau grasimea esentiala (acesta avand aproape 0 la suta grasime) asa ca au crescut in volum ca mecanism de apararare. Inima lui aproape s-a dublat față de marimea medie a inimii unui barbat.
-din cauza diureticelor si a sterozitilor ficatul i s-a umplut de tumori
-a avut o hemoragie interna la stomac, iar cand a ajuns pe masa de spital a decedat

Pe scurt i-au cedat organele la 31 de ani.
Iar el nu e singurul caz.

Faptul ca incurajam asa ceva ca societate mi se pare nedrept.
Nu oferim premii oamenilor care devin cat mai obezi posibil, dar tot oferim premii oamenilor care se sinucid, doar ca in alt fel...

Bodybuildingul nenatural este, dupa parerea mea, un joc bolnav al ego-ului, si nu un sport

6 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Bodybulidingul e orice dar nu sport...cu tot respectul dar aia nu-s sportivi. Sportul e cu totul altceva, iar sportivii au cu totul alta pregatire fizica. Pune un bodybuilder d-asta sa execute vreun sport intens fizic si iti moare de infarct in cel mai scurt timp, sau daca nu moare, va fi epuizat pentru ca ei stau prost pe cardio si pregatire fizica, anduranta, etc. Ei sunt maxim intr-o competitie de estetica. Eu unul nu pot numi sport ceva ce se bazeaza in mare parte pe concursuri de cine baga mai multi steroizi. In orice alt sport steroizii sunt absolut interzisi, numai in culturism nu... unde au categorii in care steroizii sunt acceptati. N-ai cum sa ajungi natural cat un urs, deci nenaturalul e odios.

Cat despre obezitate de ce n-o promovam, sa fim seriosi... obezitatea e o boala care genereaza alte boli, sa nu mai vorbim de estetica ca e ceva urat.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

De acord.

Iar obsezitatea am dat-o ca exemplu ca sa pun in lumina diferenta de atitudini pe care societatea o are fata de oamenii care se sinucid prin mancare vs cei care se sinucid orin steroizi.
Pentru un motiv sau altul vrem sa le oferim ajutor altora care se sinucid prin mancare, dar pe cei care se sinucid prin steorizi ii incurajam si le mai dam si premii

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii cat ursii de mari genereaza bani, sunt si oameni care urmaresc competitiile astea ceea ce inseamna castig pentru organizatori, deci steroizii genereaza bani in mod direct pentru competitiile de bodybuilding, cumva toata lumea are cate ceva de castigat, daca veneau oameni cu muschi limitati (pentru ca asta inseamna naturalul) atunci nu starneau atat de mare interes, lumea vrea sa vada ceva cat mai senzational, spectacol, ceva ce nu vezi la omul obisnuit, cam asta ar fi explicatia de ce culturismul nu impune suspendari pentru dopaj. In orice alt sport sanatos dopajul e strict interzis si iei suspendari de toata frumusetea indiferent de numele pe care il ai ceea ce mi se pare normal. Sunt sporturi unde pregatirea fizica e mai intensa cu mult peste ce fac culturistii iar meciurile sunt atat de intense incat un culturist clar n-ar face fata, la sporturile de contact nu au nicio sansa, in fotbal nu mai zic, acolo in maxim 10 minute sunt pe targa, la atletism la fel, polo, baschet, rugby...in absolut orice sport "fizic" culturistii n-ar avea nicio sansa, ei doar ridica fiare, nu sunt pregatiti fizic, deci cum pot numi unii culturismul a fi sport cand ei n-au treaba cu sportul ci doar cu estetica?

Asta e explicatia de ce culturismul e promovat, genereaza bani prin prisma celor care urmaresc anumite competitii, iar ei estetic arata mult mai bine decat obezii, nativ un aspect fizic placut denota sanatate dar in realitate e o falsa impresie ca ei sunt mai bolnavi decat un obez, oricum ai da-o tot de inima vor muri ambii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Total de acord, la un moment dat ăștia încurajează adolescenții sa "Injecteze" anumite substanțe, părerea mea ca puterea lor e egal cu zerohappy văzusem la un moment dat un individ ce era pompat rău din cauza la ceva seringa, ulterior după câteva ore era ca o plăcintă dezumflat, nu e mișto chiar din contra.

| kGeorge a răspuns:

Bodybuilding-ul natural este cat se poate de sanatos. Devine nesanatos cand te injectezi cu tot felul de droguri ca sa se umfle muschii pe tine.

Steroizii sunt droguri. Dar ca nu dau dependenta in sensul clasic, cum o face heroina sau cocaina, ci e o dependenta speciala.

Atunci cand ai muschii asa de mari, te simti bine, esti respectat de oameni pentru efort si superioritatea fizica exagerata.

Dar treaba asta de multe ori nu este sanatoasa pentru ca e foarte usor sa dezvolti complexe.

Foarte multi care se apuca de sala incep sa dezvolte body dismorphia. Se vad mici, si ca sa ajunga ca astia de pe net, ajung sa se injecteze cu mizerii care le mananca ficatu, inima, rinichii, si creierul.

Sau mai sunt care nu au rabdare sa munceasca sau care au ajuns deja la potentialul maxim, si iau steroizi. Alte provocari, un potential nou, cu alte cuvinte, un munte mai mare si mai abrupt de urcat, dar asa e cand vrei sa fii ca idolul tau.

Pentru ei(bodybuiderii) nu mai este problema de sanatate, de a fi in conditie fizica excelenta, ci din contra, cat mai multa masa musculara posibila, CU ORICE PREȚ.

De aia vezi culturistii care mor la 20-30 de ani. Incet incet, organele se deterioreaza, nu sunt facute sa proceseze tone de mancare cum mananca astia, si seringi intregi de anabolizanti.

Cate cazuri de culturistii nu sunt care au dat colțu de atac de cord, insuficienta hepatica, renala. Mda

| AndreiN120 a răspuns:

Bună ziua! Înțeleg că aveți o întrebare și o opinie foarte puternică legate de bodybuilding și de modul în care sunt percepuți unii dintre sportivii care au murit din cauza complicațiilor legate de practicarea acestui sport.

Este important să înțelegem că bodybuildingul, ca și alte sporturi, poate fi practicat în moduri sănătoase sau nesănătoase, în funcție de abordarea fiecărui individ și de modul în care alege să se antreneze și să își gestioneze dieta și suplimentele.

În ceea ce privește numirea unor sportivi ca legende sau inspirații, acest lucru poate fi influențat de multe aspecte, cum ar fi realizările lor în sport, influența pe care au avut-o asupra altor sportivi și fanilor, sau modul în care au reușit să depășească obstacole și să își atingă obiectivele.

Cu toate acestea, este important să înțelegem și să recunoaștem că există riscuri și complicații asociate cu practicarea bodybuildingului, în special atunci când se apelează la metode nesănătoase sau periculoase pentru a obține cât mai multă masă musculară.

Este important ca sportivii care practică bodybuildingul să își asume responsabilitatea pentru sănătatea lor și să urmeze o abordare echilibrată și sănătoasă în ceea ce privește dieta, antrenamentul și suplimentele. De asemenea, este important să își ia timp pentru a se odihni și a se recupera și să își monitorizeze îndeaproape sănătatea și starea de bine.

În final, fiecare persoană are dreptul să își exprime opiniile și să ia deciziile care sunt cele mai bune pentru ei înșiși în ceea ce privește activitățile lor sportive și stilul de viață. Este important să încurajăm o abordare sănătoasă și echilibrată și să oferim suport și educație pentru a ajuta sportivii să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea lor.

Întrebări similare