Incalzeste-te si tu cateva minute inainte, sau macar fa-te si, in timpul ala, vezi si tu pe la altii ce fac. Daca inca nu esti lamurit/a, mergi si lucreaza cu ganterele (daca nu stii cum, vezi pe Youtube) pentru ca sunt cele mai banale lucruri pe care le poti gasi acolo. In timp ce iei pauze intre serii si chiar si in timp ce lucrezi, poti sa mai arunci un ochi intr-o parte si in alta. Dupa ce ai vazut cum se face, mergi la un aparat, nu conteaza la care. Cu timpul o sa te inveti si n-o sa mai lucrezi haotic, insa la inceput e mai greu.
De asemenea, important de mentionat e ca nimeni nu sta cu ochii pe tine, fiecare e concentrat pe ceea ce are de facut.
Daca ai antrenor personal te ajuta, daca nu, intri in sala si iti vezi de treaba ta
Sunt o multime de infomatii pe net, eu iti recomand sa citesti ce inseamna sala si cum functioneaza. Un site bun pe tema asta cu tot felul de articole e www.antrenorulmeupersonal.ro
La inceput ce se intampla in sala poate sa te distraga idea e sa iti faci un program de antrenament de acasa ca sa stii ce ai de facut exact; cauta sa executi miscarile din exercitii cat mai corect, hidrateaza-te pe tot timpul antrenamentului. Daca socializezi cu lumea din jur fa-o in pauze incat sa nu-ti afecteze programul, posibil ca cineva sa iti recomande sa faci un exercitiu intr-un fel sau altul tu tine-te de programul tau.
Spor si antrenamente placute. :)
E ok! doar ca nu toti antrenorii de fitness! sunt draguti cu tine! vorbesc frumos cu tine! nu! si din pacate unii chiar au problema! ca sunt casatoriti sau nu! le urla hormonul in ei! se gandesc numai la prostii! la sex! etc! cum sa i-o dea lui aia! ce sa ii faca lui aia! sa i-o traga lui aia! perversi! oameni care nu si-au luat tratamentul! si au o problema! mie sincer imi pare rau ca nu exista o sala dedicata celor retrasi! timizi! sau mai putin vorbareti chiar! si apoi nu stiu cum sa zic spun dar sunt unii antrenori de fitness care te acuza ca tu esti vinovat gen ca nu au clienti! sau ca din cauza ta se desfiinteaza sala de fitness! chestii de astea mie nu imi plac! texte de astea! etc!
Apelezi la un personal trainer, contra cost.In caz contrar, te poti documenta pe Youtube, Instagram de n si n filmulete.Pentru incepatori, ce este recomandat samd.Nu este greu, succes!
Daca esti nou la sala prima data iti faci abonament si cand il faci mentionezi ca esti nou si zici : " Doresc ca in abonament sa am un antrenor" Asta te va costa in plus si el te va invata cum sa lucrezi o anumita parte a corpului si poate iti va face un program. Eu zic ca dupa o luna, 2 nu mai ai nevoie de antrenor si trebuie sa-ti faci un program.
Salut, iti recomand sa te duci la sala cu un prieten care deja este la sala aia de ceva timp. Sau dacă stii ce aparate sunt in sală, atunci uitate pe google, o listă de exercitii pentru ce vrei.(abdomen, picioare, biceps, etc). Eu cand am inceput sa ma duc la sala m-am dus cu 2 prieteni care deja au mai practicat, apoi eu singur am invatat). Din cate stiu eu antrenorul personal costă bani, nu stiu cat dar costă. Sper ca te-am ajutat
Pai tu când o să mergi prima data la sala o sa intrii sa îți faci abonament, acolo poți să soliciti ca pe lângă abonamentul cu acces la aparate să fie inclus și instructor, la unele săli e inclus în prețul abonamentului, daca te pricepi nu mai iei instructor.
Având în vedere că te duci prima data îți recomand să iei și sa ai la tine:
-Apa, potisa iei una de 1l, 2l, nu te lua după alții cu 0.5 l că mori de sete?
-Haine de schimb, inclusiv adidași
-Prosop
Bafta!