Pai te duci la sala... e cel mai bine SAU iti iei 2 gantere regrabile. Sunt exercitii pe net. fiind incepator trebuie sa lucrezi cu greutate mica si o dieta adecvata bazata pe proteine.
Pentru masa musculara, trebuie sa faci ramari, extensii verticale si orizontale ce greutati mici si repetari multe.
Nu asa am auzit eu, practic atletism de 8 ani si am intrat in contact si cu baieti interesati de cresterea masei musculare.
Si ei ziceau ca greutati mici + repetari multe pentru masa, greutati mari + repetari putine pentru forta.
S-ar putea sa ai tu dreptate. Eu iti spun ce-am auzit.
Uite aici ca sa te lamuresti :
http://www.getfit.ro/......serie.html
Acum depinde, poate pentru baietii aia 10 repetari inseamna repetari multe :)
Pai in primul rand:Ia-ti o gantera sau 2 si faci cate 3-4 exercitii a cate 3 serii si 8-12 repetari pentru fiecare.mai baga si flotari, abdomene, ridicari pe varfuri pentru gambe, tractiuni.MI s-ar parea normal sa iti iei si o gantera de reo 10 kg si o haltera sau decat bara. si pe urma decat iti iei greutati pentru ele.si faci asa incontinuu.Sau dacca nu du-te la sala, dar iti zic ca iesi mai bine in primul caz.Bafta ma gasesti pe facebook pentru mai multe detalii.
Pai iat-i o gantera si o bara de haltera cu 2-4 discuri de 3-4 kg si incepi sa faci cu ele.
Pai apucate de flotari.fa si tu 90 pe seara in trei serii o alimentatie buna carne oua de preferat albusu mananci inainte de antrenament cu o ora intre serii faci pauze de maxim 65 sec dupa antrenament inca o masa dar faci asta o zi da o zi nu lasi un pentru a se odihnii muschii poti sa faci si in fiecare zi se tonifiaza muschii da ai sa ai febra foarte mare...
Daca vrei muschi ridica ceva greu de mai multe ori sau du-te si urmeaza un tratament special.